PS5 geeft Sony beste hardware-jaar in decennia

News
maandag, 15 januari 2024 om 13:00
ps5 vs ps5 slimf1697110480
De PlayStation 5 is een gewilde console, daar kan geen twijfel meer over bestaan. De verkopen schoten in 2023 bovendien flink omhoog omdat de tekorten voorbij waren. Dat was wereldwijd merkbaar, maar in Japan was 2023 het beste jaar voor Sony-hardware in lange tijd.
De PS5 was in zijn eerste paar jaar veelal uitverkocht, wat de totale verkoopcijfers enigszins in de weg zat. Maar afgelopen jaar was er een enorme inhaalslag, doordat de tekorten waren verholpen. In Japan heeft dat geleid tot de beste hardware-verkoopcijfers voor Sony sinds 2004, meldt PushSquare.
Famitsu onthult namelijk dat de PS5 in 2023 in Japan een slordige 2,6 miljoen keer is verkocht. Dat is het hoogste aantal consoles dat Sony in het land in één jaar heeft verkocht sinds de PS2. Daarmee is het alleen nog niet de dominante console op de markt.

Nintendo verslaat PS5 in Japan

De Japanse gaming-markt wordt momenteel namelijk gedomineerd door Nintendo. De Switch is er in het afgelopen jaar dan ook ruim 4 miljoen keer verkocht, een heel ruim miljoen meer dan de PS5, terwijl de Switch inmiddels op leeftijd is. Ook op software-gebied gaat Nintendo beter.
De hele Japanse top 10 van fysieke game-verkopen bestaat uit Switch-games. Voor het komende jaar staan er wel PS5-games op het programma die potentieel grote hits zullen zijn in Sony’s thuisland. Titels als Final Fantasy VII: Rebirth en Like A Dragon: Infinite Wealth zullen bijvoorbeeld in de komende anderhalve maand goede zaken doen op PS5.

Populair Nieuws

Laatste Reacties