De 7 beste ongoing games van dit moment

  Met de komst van Destiny in 2013 werd een compleet nieuw tijdperk ingeluid. Een nieuw genre dook op en heeft anno 2020 veel gamers in de ban. We hebben het ongoing games en daarvan zetten we vandaag de beste op een rijtje!

  Als we het over ongoing games hebben denk je aan titels die constant van nieuwe content worden voorzien. Het zijn de games die steeds verder bouwen op het concept waarmee bij de release gelanceerd werd. Het klinkt als een gemakkelijke opgave, maar flops als Anthem en Fallout 76 tonen aan dat het een stuk moeilijker is om relevant te blijven over lange tijd.

  Apex Legends

  We trappen af met een titel die excelleert in het bedienen van de community: Apex Legends. De makers van Titanfall, Respawn Entertainment, hebben in iets meer dan anderhalf jaar veel goed gedaan als het op Apex aankomt. De game werd uit het niets gelanceerd en wist de schijnwerpers tijdelijk van Fortnite te stelen.

  Sindsdien luisteren de ontwikkelaars zo goed mogelijk naar de fans als het op nieuwe toevoegingen aankomt. Het platform is dan ook overwegend heel gemoedelijk, waardoor je al snel nieuwe vrienden kunt maken. Dat de gameplay nog steeds fantastisch is en de nieuwe personages en maps steeds weer voor een andere ervaring zorgen zijn wat dat betreft de kers op de taart.

  Destiny 2

  Natuurlijk kan de grootmeester van de ongoing games niet ontbreken in deze lijst. Destiny 2 lanceerde in 2017 met veel betere kritieken dan het origineel, maar kreeg al snel bakken kritiek over zich heen van de hardcore fans. Een aantal systemen werkte anders dan in het origineel, wat voor veel onvrede zorgde. Bungie erkende de fouten en maakte na verloop van tijd aanpassingen.

  Sindsdien heeft Bungie een nieuwe weg ingeslagen waarbij veel meer wordt geluisterd naar de feedback van de community, met als gevolg dat de Guardians iedere dag kunnen genieten van de game. Met een speciale Battle Pass worden spelers zoet gehouden met nieuwe voorwerpen, terwijl de trekker overhalen van de wapens nog net zo heerlijk voelt als op dag 1. Met nog drie grote, nieuwe uitbreidingen op de planning in de komende jaren is de wereld dan ook nog lang niet uit de gedachte verdwenen en is het nu juist een ideaal moment om in te stappen.

  Fortnite

  Het meest populaire spel van de afgelopen drie jaar kan natuurlijk niet vergeten worden in deze lijst met beste ongoing games. Waar Destiny het genre op poten zette, is het Fortnite die het meeste succes heeft behaald met haar ongoing game-strategie. Door Fortnite Battle Royale te lanceren en al snel de Battle Pass te introduceren is een online-wereld gecreëerd waarin jong en oud dagelijks met elkaar kunnen afspreken.

  Of je nou voor een Victory Royale gaat in de honderd man free-for-all of je gewoon wilt bouwen in de creatieve wereld; het is allemaal mogelijk in Fortnite. Door de Battle Pass blijf je daarnaast maar doorspelen, waarbij wekelijkse challenges ervoor zorgen dat je steeds weer terugkomt. Fortnite is dan ook niet voor niets de koning van de game-industrie op dit moment.

  GTA Online

  Ook GTA Online mag niet vergeten worden als we het over de beste ongoing games hebben. Hoewel de titel niet los verkrijgbaar is, wordt de multiplayer van GTA 5 nog steeds heilig ondersteund. Logisch, want GTA Online is de reden dat er vandaag de dag nog steeds onwijs veel geld aan GTA 5 wordt verdiend.

  De game krijgt dan ook nog steeds updates, bijna zeven jaar na de lancering van de multiplayer. Deze breiden Los Santos steeds verder uit met nieuwe, gevarieerde activiteiten die spelers terug weten te halen. Velen genieten dan ook al jaren van hun eigen personage en hebben deze over de jaren steeds verder uitgebouwd. Die progressie wil niemand opgeven natuurlijk en dus zijn er velen die blij zijn met de komst van GTA 5 naar de PS5.

  Pokémon GO

  Je zou het niet denken, maar Pokémon GO is nog steeds een ongoing game die door ontzettend veel spelers dagelijks opgestart wordt. Ook in Nederland is de game nog populair, ondanks dat je niet iedereen meer over straat ziet lopen in een zoektocht naar Charizard. De game maakte vorig jaar haar op financieel gebied haar beste jaar door, wat deels te maken heeft met de gameplay die steeds wat verder wordt opgeschroefd.

  Wie na de hype in 2017 niet meer heeft ingelogd, zal nu haar ogen uitkijken met de toevoeging van een battle-systeem, verhaallijnen en dagelijkse beloningen voor het voltooien van uitdagingen. Pokémon GO geeft je op deze manier dagelijkse taken die er al snel voor zorgen dat je even inlogt. Ook ten tijde van corona zijn er maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat je ook vanuit huis de game kunt spelen.

  Rocket League

  De lancering van Rocket League in 2015 is nog steeds één van de slimste trucjes in de recente gamegeschiedenis. Als tijdelijke exclusive game kwam was het spel gratis vanaf dag 1 via PlayStation Plus. In één klap had een groot deel van de PS4-gebruikers een gloednieuwe titel die door de toffe gameplay veelvuldig werd opgestart.

  Op die stevige basis heeft ontwikkelaar Psyonix alleen maar verder gebouwd, waardoor inmiddels een vaste groep spelers de game wekelijks kapot speelt. Door slim af te kijken van Fortnite werd een Battle Pass toegevoegd met wekelijkse uitdagingen die voor nieuwe upgrades zorgen. Hierdoor kun je al snel onderscheiden wie deze verslavende voetbal-botsauto’s cocktail nog steeds trouw speelt.

  The Division 2

  Ook Ubisoft heeft een grote ongoing game die het sinds de lancering goed doet, namelijk The Division 2. Deze tactische shooter van Ubisoft heeft New York ingeruild voor Washington DC. De post-apocalyptische stad moet van de afgrond gered worden en dat zorgt voor een constante stroom aan missies en uitdagingen om te voltooien.

  Door middel van regelmatige updates en uitbreidingen wordt de game steeds weer aangevuld met nieuwe missies die er al snel voor weten te zorgen dat je terugkeert naar DC. Dat de game goed te spelen is met een groep van maximaal vier personen helpt daar natuurlijk ook bij. Hoewel de raids in het begin nog wel wat ruwe randjes hadden, zijn deze inmiddels ook een stuk verbeterd. Al met al een prima ongoing game waarvan velen genieten.

  Destiny 2

  Verkijgbaar vanaf 6 september 2017

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.