Legendarische game komt heel snel naar de Switch

News
woensdag, 25 januari 2023 om 21:00
20211005 switcholed8f1633465772
Er zijn bepaalde games waar je niet om heen kan. In de jaren 90 was GoldenEye 007 zo’n game. Deze inmiddels legendarische game is door de jaren heen maar moeilijk verkrijgbaar geweest, maar binnenkort kun je hem eindelijk weer spelen.
GoldenEye 007 is de geschiedenis ingegaan als mogelijk de beste James Bond-game ooit gemaakt. Bovendien is het een belangrijke mijlpaal geweest in het shootergenre op consoles. Binnenkort kun je deze game herbeleven op de Nintendo Switch.
Vanaf 27 januari is de game namelijk beschikbaar via Nintendo Switch Online, mits je het duurdere abonnement met Nintendo 64 games hebt. De game wordt grotendeels in zijn originele staat aangeboden, met één belangrijke uitzondering. De welbekende multiplayer-modus is ook online te spelen, zoals met alle multiplayer titels op Switch Online.

GoldenEye 007 komt ook naar Xbox

GoldenEye 007 werd gemaakt door Rare en aangezien die tegenwoordig eigendom is van Microsoft komt de game ook naar Xbox-consoles. Hij zal daarop beschikbaar zijn via Xbox Game Pass en kent enkele voordelen boven de Switch-versie. Hij is bijvoorbeeld in 4K en 16:9 breedbeeld en ondersteunt achievements.
Een nadeel is dat je op Xbox geen online multiplayer kan spelen. Wie op Xbox zin heeft in een klassiek potje “slappers only” zal vrienden fysiek over de vloer moeten hebben. Mocht je in het bezit zijn van een digitaal exemplaar van Rare Replay, dan krijg je GoldenEye 007 helemaal gratis.