‘PC port geliefde PlayStation game geannuleerd’

News
maandag, 27 februari 2023 om 17:00
bloodbornef1580474768
Sony brengt steeds meer games naar PC. Maar een aantal geliefde games heeft de sprong nog niet gemaakt, waaronder Bloodborne. Volgens een nieuw gerucht was een dergelijke port alleen wel degelijk in ontwikkeling.
Bloodborne is, net als veel andere FromSoftware games, erg geliefd onder fans, maar de game is nog altijd alleen op PS4 te vinden. Dit terwijl veel andere populaire PlayStation games nu ook op PC te spelen zijn. Een Spaanse Twitch-streamer beweert nu dat een PC-port van Bloodborne geannuleerd moest worden (via PlayStation LifeStyle).
Ontwikkelaar Virtuos zou bezig zijn geweest met een PC-versie van Bloodborne, maar van het project afgehaald zijn. Dezelfde studio was namelijk verantwoordelijk voor de PC-versie van Horizon Zero Dawn. Die game lanceerde alleen in een niet al te beste staat.
Om dat te fixen moest Sony Guerilla en Nixxes erbij halen. De game is nu prima speelbaar, maar Sony zou duidelijk niet tevreden zijn geweest met het werk dat Virtuos in eerste instantie afleverde. Vandaar dat de Bloodborne port werd geannuleerd.

Waarom is er nog steeds geen Bloodborne op PC?

De release van Horizon Zero Dawn op PC is inmiddels bijna drie jaar geleden, dus intussen had er al een andere studio aan het werk kunnen zijn met een Bloodborne port. Eerdere geruchten suggereerden dat Sony graag wil dat FromSoftware het zelf doet. De studio heeft het alleen te druk met andere games.