Welke prijs gaat de Xbox Series X krijgen volgens de redactie?

Article
dinsdag, 18 augustus 2020 om 16:15
xbox series xf1637772091
We gaan de aankomende feestdagen een drukke periode krijgen met de release van de PlayStation 5 en Xbox Series X. Maar hoeveel euro’s mag je eigenlijk bij elkaar gaan sparen voor je favoriete console? De XGN redactie probeert alvast de prijs van de Xbox Series X te voorspellen, die november in de winkelschappen zal liggen.

Matthijs

Mijn glazen bol voorspelt dat de Xbox Series X tussen de 450 en 500 euro gaat kosten bij de lancering. De originele Xbox One kostte immers ook 500 euro bij launch en het is niet alsof nieuwe tech in de tussentijd veel goedkoper is geworden. Dus laat het maar aan Microsoft over om de hoofdprijs er voor te vragen. Wie weet komt het bedrijf in 2021 wel weer met een goedkopere versie, zoals ze ook met de One heeft gedaan.

Theo

Als ik zo kijk wat de PlayStation 5 moet gaan kosten dan denk ik dat de Xbox series X daar niet zo ver vanaf gaat liggen. Mijn gok is dan ook dat de console rond de 500 euro gaat kosten bij lancering.
Wel verwacht ik dat Microsoft nog met een paar versies gaat komen en dat dit de prijs van de goedkoopste variant gaat zijn. Die variant zal dan bijvoorbeeld een 1TB SSD aan boord hebben. Een duurdere variant met meer opslagcapaciteit zal denk ik rond de 650 euro kosten.
xbox live deals with gold 145153 1f1578991371

Mari

Ik denk niet dat Microsoft dezelfde fout wil maken als bij de Xbox One door flink boven de prijs van de PlayStation te gaan zitten. Daardoor had ze afgelopen generatie gelijk een achterstand op Sony. Persoonlijk hoop ik dat de Xbox Series X uitkomt op 399 euro.
Toch vermoed ik dat het eerder richting de 450 euro zal gaan. 500 euro zou denk ik echt het maximale zijn wat consumenten voor de nieuwe generatie consoles willen neerleggen. Hoger gaan dan die prijs heeft daarom helemaal geen zin.

Luuc

Net als bij de vorige Xbox denk ik ook dat deze weer 500 euro gaat kosten, maar dat de boodschap dit keer een stuk duidelijker is. Dit wordt de console voor gamers en daarom wordt er een bakbeest aangeleverd. Het kan zo simpel zijn als dat.
photo of xbox controller 1365795f1582621719

Ralph

Ik denk dat Microsoft het op safe gaat spelen wat betreft de Xbox Series X. De vorige generatie is het bedrijf namelijk begonnen met een flinke achterstand. Dat lag niet alleen aan de prijs, maar met een bedrag van honderd euro meer dan de concurrentie zal zeker invloed hebben gehad.
Ik gok dan ook dat de Xbox Series X 400 euro gaat kosten bij de lancering. De nieuwe console gaat deze keer, daar ga ik even van uit, niet verplicht komen met een accessoire als de Kinect en dat kan al flink de kosten drukken. Tel daarbij op dat ‘next-gen’ dingen als een SSD al helemaal niet meer zo duur zijn. Het verkopen van zoveel mogelijk consoles is het belangrijkste voor de uitgevers, zelfs als dat gaat tegen verlies, dus veel meer dan de 400 gaat het volgens mij niet worden.
Dit artikel is op 18 augustus 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws