Update - 'PS5 event aankondiging uitgesteld'

News
donderdag, 10 september 2020 om 16:15
ps5 controllerf1592919068
Als we Twitter-gebruiker Dusk Golem mogen geloven komt er deze maand nog een nieuw PS5 event dat meer informatie zal verschaffen over de nieuwe console van Sony. De leaker heeft het in het verleden al bij het juiste eind gehad en benoemd in hetzelfde bericht een ander nieuwtje wat eerder deze week werd bevestigd.De PlayStation 5 ontbreekt nog steeds aan een releasedatum en prijs.

Update 2 - Uitstel door Xbox Series X onthulling

De tijd die Serrano op Twitter verkondigde is gekomen en gegaan, maar een uitkondiging bleef uit. De insider verklaart dat het te maken heeft met de aankondiging van Microsoft's zijde. Hierdoor zou Sony haar plannen hebben omgegooid en het volgende PS5 event hebben uitgesteld. De Twitteraar stelt nu dat er meer informatie volgt op 14 september.

Update - PS5 event wordt vandaag onthuld

Volgens Roberto Serrano, een bekende insider die vaak aan het juiste eind trekt, wordt het PS5 evenement later vandaag onthuld. Om 16.00 uur op donderdag 10 september komt er een aankondiging volgens zijn tweet. Tevens verwijst hij naar een eerder bericht waarin Sony aangaf via een evenement de prijs en releasedatum van haar console te onthullen. De tweet is hieronder te zien.
Oorspronkelijk bericht hieronder.
Volgens Dusk Golem, een betrouwbare leaker die vooral details over Resident Evil-titels onthuld, staat er bij Sony een nieuw PS5 event op de planning voor de eerste helft van september 2020. In dezelfde tweet, die oorspronkelijk op 29 augustus geplaatst werd, stelde de insider tevens dat er iets Shenmue-gerelateerds aangekondigd zou worden binnen twee weken. Gisteren bleek dit deel van de tweet waar te zijn, toen een anime van Shenmue werd onthuld.
Bekijk de tweet van Dusk Golem hieronder.

PS5 event kan einde van kat-en-muisspel betekenen

Fans speculeren al tijden over wanneer de PS5 prijs en releasedatum worden aangekondigd, maar tot nu toe heeft Sony haar poot stijf gehouden. Het Japanse bedrijf is verwikkeld in een kat-en-muisspel met concurrent Microsoft over de prijs van de next-gen consoles. Door het lekken van de prijs (en releasedatum) van de Xbox Series S komt hier mogelijk snel verandering in.
De Xbox Series S, Series X en PS5 moeten allemaal later dit jaar nog verschijnen. De consoles van Microsoft zouden nu op 10 november moeten verschijnen, terwijl de PlayStation 5 nog steeds zonder releasedatum of prijs zit. Wel benadrukt Sony dat de release dit jaar plaats moet gaan vinden.