Crunchyroll en Adult Swim komen met Shenmue anime

  Crunchyroll en Adult Swim werken aan een anime gebaseerd op de Shenmue-games. Anime-streamingdienst Crunchyroll kondigde dat aan tijdens haar virtuele expo. Wanneer de serie uitkomt is nog niet bekend.

  De eerste twee Shenmue games kwamen in 1999 en 2001 uit en waren voor die tijd vrij invloedrijk. Tegenwoordig worden de games gezien als cultklassiekers. Ontwikkelaar Ys Net wist dan ook, ondanks de lange afwezigheid van de reeks, genoeg Kickstarter-backers te vergaren om Shenmue III te realiseren.

  Nu komt er dus een anime serie gebaseerd op de games. Helaas is er inhoudelijk nog weinig bekend. Wel is bekend dat de serie 13 afleveringen zal tellen en dat Chikara Sakurai (One Punch Man season 2) op zal treden als regisseur. Shenmue bedenker Yu Suzuki is uitvoerend producent van de serie. Er is ook een Twitter-account aangemaakt voor de serie, voor wie de productie nauwlettend in de gaten wil houden.

  Shenmue anime de eerste Crunchyroll-Adult Swim samenwerking

  Shenmue is niet de enige anime die door Crunchyroll en Adult Swim samen gemaakt wordt. Zo werken de twee bedrijven momenteel onder andere aan een Blade Runner anime. De samenwerking tussen de twee lijkt dus te bevallen.

  Shenmue I & II zijn beschikbaar op PC, PS4 en Xbox One. Een derde game kwam vorig jaar uit op PS4 en in de Epic Games Store (een Steam-versie lanceert in november). Dit derde deel viel niet overal in goede aarde. Ons oordeel kun je nalezen in de Shenmue III review.

  Shenmue III

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2019

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.