PS5 en Xbox Series X voorraad zorgt voor enorme rijen bij Best Buy

News
vrijdag, 24 september 2021 om 9:00
ps5 designf1591945132
De winkelketen Best Buy kondigde afgelopen woensdag aan dat de PlayStation 5 en Xbox Series X vandaag voor het eerst in de winkels verkocht zouden gaan worden. De gelimiteerde voorraad next-gen consoles die de retailer vandaag in de schappen heeft liggen zorgt nu voor enorme wachtrijen die tot ver buiten de winkel strekken.
Best Buy gaf afgelopen woensdag aan dat de consoles in 300 filialen verkocht zouden worden en dat de voorraad gelimiteerd zou zijn. De filialen die meedoen zijn gevestigd door heel de Verenigde Staten en Puerto Rico. Toen afgelopen woensdag het bericht naar buiten ging dat de Sony en Microsoft consoles vanaf vandaag in de schappen zou liggen leidde dat tot enorme rijen. Mensen besloten na het nieuws direct voor de deur van de winkels te gaan kamperen om een exemplaar te bemachtigen.
Call of Duty speler en YouTuber TmarTn reed een rondje over de parkeerplaats van de Best Buy in Orlando en deelde het resultaat in een Tweet:

PS5 en Xbox Series X wereldwijd niet aan te slepen

De rijen die zich voor de winkel in Orlando vormen bestaan volgens TmarTn uit minimaal 250 mensen die een console willen bemachtigen. Of dat aantal daadwerkelijk in de schappen ligt bij deze winkel is niet bekend, maar ongetwijfeld is de console daar binnen enkele minuten na de openingstijd al uitverkocht. Logisch ook, want de PS5 en Xbox Series X zijn over de hele wereld ontzettend moeilijk verkrijgbaar en in de Verenigde Staten was de console tot dusver alleen digitaal te koop. Online kochten scalpers, net als in Nederland, constant de voorraad razendsnel op.
Er zijn ook in Nederland talloze mensen die nog steeds een PS5 of Xbox hopen te bemachtigen. Coolblue opende onlangs nog een nieuwe inschrijving voor een loting om een PS5 te bemachtigen. Deze is intussen gesloten en de loting. Mensen die zich ingeschreven hebben voor de loting en een console mogen kopen, krijgen hier automatisch bericht van. De verwachte schaarste rondom de consoles duurt inmiddels voort en er wordt zelfs gezegd dat in ieder geval de PS5 wel eens tot 2023 moeilijk te krijgen blijft.

Populair Nieuws