'PS5 en Xbox Series X sales liggen helemaal niet voor op vorige generatie'

News
maandag, 15 februari 2021 om 10:30
ps5 vs xbox series xf1594719334
De PS5 en Xbox Series X gaan als warme broodjes over de toonbank, met enorme wachtlijsten aan gamers die hun handen willen leggen op de next-gen consoles. Het gaat dan ook goed qua verkopen, maar volgens een analistenbureau doen de PS5 en Xbox Series X het qua sales niet beter dan hun voorgangers.
Sony en Microsoft hebben goed nieuws voor hun aandeelhouders. Volgens de fabrikanten verkopen respectievelijk de PS5 en Xbox Series X enorm goed. Bij de bekendmaking van haar kwartaalcijfers liet Sony bijvoorbeeld trots weten dat er al meer dan 4,5 miljoen next-gen consoles zijn verkocht, waarmee het de meest succesvolle PlayStation tot nu toe is.
Maar volgens analistenbureau Ampere Analytics worden er helemaal geen records verbroken met de sales. Het bedrijf stelt namelijk dat de verkopen van de nieuwe consoles in lijn liggen met de PlayStation 4 en Xbox One, dat meldt Games Industry. Het record van Sony gaat volgens Ampere over de exemplaren die zijn verscheept, niet het aantal verkochte consoles. Met het oog op de lange wachtlijsten lijkt het ons niet vreemd als die getallen met elkaar overeen zullen komen.

Corona krijgt de schuld

Volgens Ampere hebben de PS5 en Xbox Series X wel de potentie om de best verkopende consoles voor de fabrikanten te worden, maar dat wordt momenteel lastig gemaakt door het coronavirus. De fabrieken die onderdelen moeten maken zitten namelijk met enorme tekorten en die worden maar langzaam weggewerkt.
Als die problemen er niet waren, dan schat het analistenbureau dat de PS5 nu al meer dan vijf miljoen keer was verkocht. Voor het einde van maart wordt nu verwacht dat de next-gen console 7,6 tot 8 miljoen keer over de toonbank gaat, wat meer is dan de 7,5 miljoen verkochte PlayStation 4 consoles in dezelfde tijd. Die verwachtingen heeft Sony ook voor de PS5.