PS5 DualSense controller zal updates krijgen na release

  De controller van de PlayStation 5, de DualSense, is de laatste tijd net als de PS5 zelf onderwerp van gesprek. Nu blijkt dat de controller na de release software updates zal gaan krijgen.

  Dit komt naar voren op de productpagina van de DualSense controller. Pas geleden ging deze pagina, samen met de pagina's van andere PS5 accessoires live zodat iedereen onder andere 3D-modellen en specificaties van de randapparatuur kan bekijken. Op de pagina van de DualSense is iets opvallends te zien, namelijk de melding van Sony dat gebruikers hun console én controller altijd up te date moeten houden.

  DualSense update op PS5 duidt op balancering na release

  Het duidt erop dat Sony gaandeweg aanpassingen aan de controller kan doen. Op die manier kan Sony eventuele bugs en onregelmatigheden uit de controller halen die er na de release nog in zitten. Consolefabrikanten en ontwikkelaars van games doen dit al jaren, maar bij een controller hebben we het nog niet vaak gezien. De DualShock 4 controller is bijvoorbeeld niet onderhevig aan updates.

  Wat de updates voor de DualSense controller precies gaan doen, is niet bekend. Sony heeft er tot op heden nog niets over gemeld op deze ene melding na. We zullen we waarschijnlijk wel meer over horen voordat de PlayStation 5 straks in de schappen terecht komt. Naar verwachting zal dit ergens in november zijn, maar een exacte releasedatum van de console is nog onbekend. Sony heeft in ieder geval nog een onthulling te gaan, want de prijs en de releasedatum van de PS5 zijn nog steeds onbekend.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.