PS5 DualSense controller werkt nu ook op Linux

  Sinds dit najaar kunnen we eindelijk genieten van de PlayStation 5. Althans als je zo’n geluksvogel bent dat je ‘m daadwerkelijk ook hebt kunnen bestellen. En bij de PS5 krijg je natuurlijk ook zo’n nieuwe DualSense controller ter waarde van 69,99 euro. Een hoop geld, maar dan heb je ook wat. Bovendien, zo werd dit weekend bekend, kun je de controller nu ook gebruiken op Linux.

  DualSense controller ook te gebruiken op mobiel en PC

  In eerste instantie leken er nog een paar kleine probleempjes aan de controller te kleven, maar met de nieuwste PS5 update zou dit grotendeels verholpen moeten zijn. Je krijgt zoals gezegd een controller gratis bij aanschaf van een PS5, maar je kunt ‘m ook los aanschaffen. Zo’n twee maanden geleden werd al bekend dat je de DualSense controller ook op de PC en mobiel kan gebruiken, maar de mensen met Linux visten tot zover nog achter het net.

  Gebruik je PS5 controller op Linux

  Dat is nu dus verleden tijd, want de PS5 controller heeft inmiddels ook ondersteuning gekregen voor Linux. Maak je gebruik van Linux en heb je een DualSense controller? Dan kun je deze nu dus perfect combineren. Wel moeten we erbij vermelden dat er nog een aantal functies zijn die nog niet ondersteund worden. Sony zou dit nu aan het onderzoeken zijn, zodat deze kleine hardware problemen binnenkort kunnen worden opgelost.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.