PS5 DualSense controller werkt ook op mobiel en pc

  Sony komt binnenkort niet alleen met de PS5, maar ook met de DualSense controller. En dat is goed nieuws voor mensen die ook via mobiel en PC gamen, want de controller werkt ook op die apparaten.

  Sony

  De DualSense controller voor de PlayStation 5 is een alleskunner. Dat blijkt uit een unboxing video van YouTuber Austin Evans. Nadat hij de controller uitpakt test hij deze namelijk niet op een PS5, maar via een kabel op een Microsoft Surface Laptop Go. Daarna sluit hij de controller van Sony aan op zijn mobiele telefoon, een Google Pixel 5. De controller zal dus in ieder geval werken op deze twee apparaten. Op zijn mobiele telefoon merk Evans op dat de controller geen haptic feedback geeft of trilt.

  Verder leert de video ons dat de DualSense controller gebruikt kan worden in combinatie met Xbox Game Pass Ultimate via xCloud. Als je de Microsoft app op je telefoon of tablet hebt staan, kun je hiermee dus Xbox games spelen. Last but not least, zien we Evans de controller gebruiken op de PS4. Hierbij geeft Evans aan dat de nieuwe functies van de controller niet werken.

  Binnenkant van de DualSense ook getoond door Evans

  Evans vervolgt zijn video door de DualSense open te maken. Daar ontdekt hij dat de controller een 1560 mAh accu heeft en dat er behoorlijk grote mechanismen onder de schouderknoppen zitten en dat de controller maar liefst twee microfoons heeft.

  Verder lijkt het erop dat de nieuwe controller van Sony niet heel lastig uit elkaar te halen is, maar dat er wel kwetsbare onderdelen aanwezig zijn. Natuurlijk is het altijd op eigen risico om een controller uit elkaar te halen, maar in het geval van de DualSense lijken er hierbij zomaar een paar dingen af te kunnen breken.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.