'PS5 DualSense controller heeft 50 procent grotere accu'

  Een veelgehoorde klacht over de DualShock 4 controller is dat de accuduur niet om over naar huis te schrijven. Dat probleem lijkt opgelost voor de PS5 DualSense controller door een grotere accu.

  De beruchte lightbar op de DualShock 4 was voor Sony een manier om aan te geven welke speler welke controller heeft in een co-op game. Daarnaast was het de bedoeling dat de belichting van toepassing zou zijn in games, maar daar is niet veel van gekomen. Het zorgde ondertussen alleen wel voor controllers die snel met een lege accu komen te zitten.

  Sony lijkt dat probleem op te willen lossen met de PS5 DualSense controller. Ten eerste heeft de controller maar twee kleine LED-stripjes en ten tweede lijkt het erop dat het apparaat een veel grotere accu gaat krijgen. Volgens Twitter-gebruiker Galaxy666 heeft hij de DualSense in handen gehad en zegt hij dat er een accu inzit van 1560mA.

  Grotere accu, maar ook langere batterijduur?

  De controller heeft daarmee een aanzienlijk grotere accu dan de originele DualShock 4 controller. De eerste batch had namelijk een batterij van 800mA. Latere versies van de controller kregen een accu van 1000mA, maar zelfs die editie moet zijn meerdere erkennen in de DualSense.

  De vraag is alleen wel wat de extra features van de PS5 controller gaat betekenen voor de accuduur. De DualSense heeft namelijk onder andere haptic feedback, wat mogelijk een impact kan hebben op de lengte van een speelsessie zonder op te laden. Anderzijds heeft de nieuwe controller wel een USB C-ingang, wat moeten zorgen voor quick charging.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.