Xiaomi kondigt eerste transparante OLED televisie aan

News
woensdag, 12 augustus 2020 om 17:30
rsz xiaomi mi lux transparent oled televisief1597244402
Op het gebied van televisies en monitoren zien we de laatste jaren wel vaker opvallende nieuwe features, maar Xiaomi spant de kroon. De Chinese fabrikant heeft namelijk de eerste transparante OLED televisie aangekondigd.
Het lijkt wel alsof we steeds meer onze televisie in de huiskamer willen verstoppen. Veel televisies hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om een schilderij of foto’s te tonen in slaapstand, zodat er geen groot, zwart vlak aanwezig is op het televisiemeubel.
Xiaomi gaat daarin een stapje verder. Staat de nieuw aangekondigde Mi TV LUX Transparent Edition namelijk uit, dan lijkt het simpelweg op een raam. Het Chinese bedrijf heeft namelijk alle techniek verplaatst naar de voet van de televisie. Door middel van OLED zitten er ondertussen alleen transparante lampjes in het ‘scherm’, die vervolgens apart van elkaar aangestuurd kunnen worden.
Wanneer je een film, serie of programma kijkt, worden gebruikers bovendien getrakteerd op beelden die in het luchtledige worden geprojecteerd, aldus Xiaomi. De televisie heeft daarnaast een verversingssnelheid van 120Hz en 10-bit paneel, wat moet zorgen voor meer en levensechte kleuren.

Baanbrekend, maar duur

Een zeer interessant stukje techniek, maar daar zal je wel je portemonnee voor moeten trekken. Omgerekend zal de Mi TV LUX Transparent Edition namelijk een slordige 7000 dollar gaan kosten. Lang hoeven we ook niet meer te wachten op de officiële release, want de verkoop begint op 16 augustus. De lancering is tot op heden alleen wel gelimiteerd tot Azië. Of de transparante televisie ook naar Europa en de Verenigde Staten komt is nog niet bekend.

Populair Nieuws