PS5 games downloaden gaat veel sneller dan PS4

News
maandag, 09 november 2020 om 11:00
xgn google image
De PS5 belooft veel dingen. Snellere laadtijden in games, mooiere graphics, maar ook het sneller downloaden van games. We moeten zeggen, Sonic is er niets bij hoe snel dit werkt. In een review van de PS5 op usgamer.net wordt dit even haarfijn uitgelegd. De resultaten zijn echt verbluffend.

PS5 laadtijden zijn dramatisch snel

In de review worden er twee verschillende games gedownload naar de PS5. Hier wordt wel vermeld dat er gebruik wordt gemaakt van een aardig krachtige router, dus houd er rekening mee dat de PS5 laadtijden kunnen variëren. Om de PS5 laadtijden de demonstreren wordt er een kleine game en een aardig grote game gedownload.
De kleine game, genaamd Disgaea 5 heeft maar een bestandsgrootte van 6.58 GB. Op de PlayStation 4 Pro duurt het downloaden 10 minuten en 42 seconden. Op de PS5 duurt dit maar 1 minuut en 58 seconden. Dit is echt een verschil tussen dag en nacht.
ps5 liggendf1653392944

Grote PS5 games downloaden? Geen probleem

De tweede van PS5 games die wordt vergeleken is Fist of the North Star: Lost Paradise. Deze game heeft een grootte van 36.6 GB. Op de PlayStation 4 Pro duurde het downloaden van deze game 58 minuten en 34 seconden. Maar nu komt het klapstuk. Op de PS5 duurt het downloaden van deze game maar 7 minuten en 1 seconden. Dit verdiend een trotse en geschokte: 'WTF?!'.
Met deze laadtijden gooien we gelijk onze PS4 in de recycle bak en gaan we lekker aan de slag met de PS5.