PS5 controller werkt niet op PS4, wel op PS3

  De PS5 controller, genaamd DualSense, ligt al eerder in de winkel dan de PS5 zelf. Veel influencers hebben de PS5, inclusief de DualSense controller al in handen gehad. YouTuber MidnightMan is erachter gekomen dat de DualSense controller gewoon werkt op PS3, maar niet op PlayStation 4.

  PS5 controller werkt niet op PS4, maar wel op PS3

  Dat de DualSense controller gewoon werkt op de PS5 hoeven we niet te melden. Er zou wel echt een steekje los zijn bij Sony als dit niet het geval was. Wat wel opvalt is dat de PS5 controller niet lijkt te werken in combinatie met een PS4. Dit meldt YouTuber MidnightMan in één van zijn video's.

  Hij ontdekt hier wel een work-around voor, maar daarvoor heb je een PC en Remote Play nodig. Natuurlijk is het, als je er goed bij nadenkt redelijk logisch dat dit het geval is. In de PS5 controller zit namelijk geavanceerde technologie, waar de PS4 geen gebruik van kan maken. 'Logisch inderdaad beste XGN-redactie', denk je dan, maar het volgende is al helemaal opmerkelijk.

  PS5 controller werkt wel op PS3

  Ja, je leest het goed. De PS5 controller werkt wel op een PS3. In de video van MidnightMan is te zien dat hij het PS3-menu bestuurt met een DualSense controller. 'WTF?!', dat is misschien wel de beste belichaming van onze reactie hierop.

  Een geavanceerde, super-deluxe controller voor de PS5 die niet werkt op de PlayStation 4, maar wel op zijn oude en versleten broer de PS3? Dit slaat wel echt alles. Zelfs harder dan hoe we met onze controllers gooien tijdens Demon's Souls.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.