De 5 beste Xbox One exclusives ooit

  Met de Xbox Series X op komst komt natuurlijk een heleboel hype mee. Dit niet alleen door de verbeteringen van de console, maar ook vanwege een aantal vette exclusives. Hoewel PlayStation er om bekend staat betere exclusives te hebben, heeft Xbox ondertussen ook een heel aantal erg goede games die alleen op de console van Microsoft gespeeld kunnen worden. Vandaag gaan wij de vijf beste Xbox One exclusives af.

  Ori and the Will of the Wisps

  Prachtige beelden, vette raadsels en unieke gameplay met eindeloze opties. Je krijgt het allemaal in Ori and the Will of The Wips. Niet veel spellen zijn nog beter dan de voorganger van deze game, maar makers Moon Studios, kregen het daadwerkelijk voor elkaar om een vervolg te maken dat beter is dan het origineel, Ori and the Blind Forest.

  Het spel neemt je mee op een prachtige reis door een magisch land. De sfeer in het spel is onbeschrijfelijk en zodra je begint kan je haast niet stoppen met spelen. Ori and the Will of the Wisps hoort absoluut thuis in deze lijst met beste Xbox One exclusives.

  Forza Horizon 4

  De Forza spellen zijn allemaal erg geliefd. De ene is een grotere fan van Forza Horizon, waar de ander liever Forza Motorsport speelt. Beide spellen zijn goed, maar een ding waar de meesten het over eens zijn is dat Forza Horizon 4 de beste is van allemaal.

  Veel mensen vinden zelfs dat deze game het beste racespel aller tijden is. Het spel heeft eindeloze mogelijkheden en ziet er ook nog eens ongelofelijk mooi uit. Je kan in de open world een heleboel andere online spelers tegenkomen en races starten, maar ook je eigen carrière beginnen en vette races en stunts doen tegen de computer. Forza Horizon 4 is zeker één van de beste Xbox One exclusives.

  Sea of Thieves

  Na een slechte start wisten de makers van het spel, Rare, het spel van de afgrond te redden. Het spel maakte grote transformaties door en werd uiteindelijk zelfs een ontzettend vermakelijk en uniek.

  In Sea of Thieves vaar je met een heleboel anderen rond in een open wereld, waar je eindeloos veel opties hebt. Je kan opdrachten van AI’s krijgen, schatkaarten vinden en strijden tegen skeletten. Ook kan je de schepen van andere spelers slopen en hun schatten stelen, of je sluit je juist bij elkaar aan en gaat samen op jacht. Het is ongelofelijk hoe je op Sea of Thieves alleen maar een rondje hoeft te varen en gelijk tien verschillende dingen kan doen.

  Gears 5

  Toen Epic Games klaar was met Gears of War, waren veel mensen bang dat het officieel voorbij was met de spellenreeks. Gelukkig voor Xbox-spelers was dit uiteindelijk niet het geval.

  Gears of War 4 werd gemaakt door ‘The Coalition’ en dit werd een groot succes, maar blinkte nog niet op alle vlakken uit. Vanaf dat moment wilde de fans toch nog meer en dat kregen ze. Met Gears 5 werd geluisterd naar de feedback en een game afgeleverd die schouder aan schouder met de vroegere delen staat.

  Met een verhaallijn die nooit eerder zo goed was in de Gears-spellen en daarbij ook nog eens alle klassieke aspecten van de games kon het eigenlijk niet anders dan dat Gears 5 een succes ging worden. Het spel behield dezelfde keiharde combat en de geliefde multiplayer. Deze game kon absoluut niet missen in onze lijst met beste Xbox One exclusives.

  Halo: The Master Chief Collection

  Na een slecht begin, wisten de makers van Halo, 343 Industries, er uiteindelijk toch wat ontzettend moois van te maken. Halo is niet alleen de grootste Xbox One exclusive, maar ook nog eens één van de beste first person shooters aller tijden. Onder de zes spellen uit Halo: The Master Chief Collection is vooral Halo 3 een kunstwerkje, maar ieder van de zes heeft eigen unieke onderdelen.

  Met veel opties, vette gameplay en voor veel van ons ook een hoop nostalgie, verdiend Halo: The Master Chief Collection natuurlijk absoluut een plekje in deze lijst met beste Xbox One exclusives. We zijn ook zeker nog niet van Halo af, want binnenkort zal met de release van de Xbox Series X ook Halo Infinite uitkomen. Sowieso verwachten wij niet dat Xbox hun goudhaantje snel op zal geven!

  Ori and the Will of the Wisps

  Verkijgbaar vanaf 11 march 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.