PS4 releases na half juli moeten backwards compatible zijn voor PlayStation 5

  Voordat Sony's nieuwe console, de PlayStation 5, uitkomt, krijgen we nog een heel aantal games voor PlayStation 4. Sony heeft aan ontwikkelaars het dringende verzoek gedaan om de releases van PS4 games na midden juli backwards compatible te maken voor PS5.

  Sony

  Volgens een rapport dat Eurogamer heeft ontvangen is het de bedoeling dat ontwikkelaars hun komende PlayStation 4 releases geschikt maken voor PlayStation 5. Op die manier zouden gamers de al gekochte games ook meteen op de nieuwe console kunnen spelen. Met ingang van 13 juli zouden ontwikkelaars aan dit verzoek vanuit Sony moeten voldoen. De games die backwards compatible worden met de nieuwe console zouden door Sony gecertificeerd worden en middels een update door Sony speelbaar gemaakt worden op de nieuwe console. Het is verder aan de ontwikkelaar zelf om de PlayStation 5 te pushen, gezien niet iedere ontwikkelaar de capaciteit heeft om dit te doen op het gebied van ontwikkeling.

  Backwards compatible

  Sony eist dat de basiscode van de games wordt ingediend zonder problemen op de net-gen hardware en dat alle PlayStation 4 features ook op de PlayStation 5 beschikbaar zijn. Op die manier zou een goede spelervaring gegarandeerd worden. Sony zal volgens Eurogamer zelf nog contact zoeken met de ontwikkelaar met instructies hoe de compatibiliteit getest kan worden.

  Door it in te voeren zijn in ieder geval de meeste recente games backwards compatible met Sony's nieuwe console. Of dat ook zal gelden voor andere titels die eerder uitkwamen en eventueel oudere games zoal PlayStation 3 titels is onbekend. Microsoft maakte onlangs nog bekend dat er een flinke backwards compatible catalogus op Xbox Series X zal zijn die terug gaat naar de originele Xbox.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.