PS5 SSD zorgde voor Unreal Engine 5 aanpassingen

News
donderdag, 04 juni 2020 om 15:30
xgn google image
De SSD van de PlayStation 5 heeft ervoor gezorgd dat een deel van Epic Games' Unreal Engine 5 herschreven moest worden. Dit maakte Nick Penwarden, VP van engineering bij Epic Games, bekend in een interview met VG247. De SSD van de PS5 is zo snel dat de nieuwe Unreal Engine exclusieve mogelijkheden lijkt te bieden aan de nieuwe Sony-console.
In een interview met VG247 laat Penwarden weten dat de SSD van de PS5 ervoor heeft gezorgd dat onderdelen van de engine specifiek zijn herschreven met de hardware van de PlayStation 5 in het achterhoofd. Penwarden zegt het volgende:
Hoewel dit niet betekent dat Unreal Engine 5 niet in volle glorie gebruikt kan worden op de Xbox Series X, is het een opvallende quote gezien de architectuur van de Xbox Series X wel degelijk verschillend is ten opzichte van Sony's console. Tim Sweeney, oprichter van Epic Games, stelt op Twitter zelf dat ieder platform voordelen zal merken van de nieuwe engine ondanks dat de PS5 als voorbeeld werd genomen bij het herschrijven van de engine.
De PlayStation 5 en Xbox Series X komen later dit jaar op de markt. Releasedata voor beide systemen zijn nog niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat Unreal Engine 5 voor volgend jaar op de planning staat.

Populair Nieuws

Laatste Reacties