PS5 captures delen via PlayStation App komt snel naar Nederland

News
donderdag, 24 februari 2022 om 9:30
pexels kerde severin 5961216f1633603917
Sony komt met een nieuwe feature voor de PlayStation 5. Dankzij een nieuwe update die nu wordt uitgerold kan je namelijk PS5 captures delen via de PlayStation App. Nederland moet nog heel eventjes wachten op de update.
Met de PlayStation 5 is het door Sony heel makkelijk gemaakt om gameplay op te nemen van je favoriete games. Tijdens het spelen hoef je simpelweg de Share-knop in te drukken, waarna je vervolgens een screenshot kan maken, de laatste gameplay-momenten kan opnemen of je kan een opname starten. Wil je die beelden delen, dan kan je dat wel alleen doen via de PS5 zelf.
Daar gaat binnenkort gelukkig verandering in komen. Via Twitter heeft Sony namelijk bekendgemaakt dat de mogelijkheid op PS5 captures te delen via de PlayStation App nu wordt uitgerold via een update. De optie was al eerder opgedoken, maar alleen te gebruiken door een tweetal landen. Zuid- en Noord-Amerika zijn eerst aan de beurt, maar in maart zal de functie naar meer landen gebracht worden, waaronder waarschijnlijk Nederland.
Eigenaren van de Xbox Series X en S zal de nieuwe feature voor de PlayStation 5 waarschijnlijk bekend in de oren klinken. De next-gen consoles van Microsoft hebben namelijk al sinds release de mogelijkheid om opgenomen beelden via de Xbox App te delen.

Zo kan je PS5 beelden delen via de PlayStation App

Wanneer de update uitrolt in Nederland, moet je vervolgens wel een paar stappen doorlopen om ervoor te zorgen dat je je gameplay-beelden eenvoudig kan delen. Eerst is het zaak om je PS5 te linken aan de PlayStation App en daarnaast moet je console in Rest Mode blijven, met de ‘Stay Connected to the Internet’-optie aangevinkt.
Je beelden zullen vervolgens automatisch geupload worden naar de app en zullen daar 14 dagen op blijven staan. Niet alle beelden worden geupload naar de PlayStation App. Het gaat alleen om gameplay video’s die minder dan 3 minuten lang zijn er in een lagere resolutie dan 4K en screenshots.