PS4 update 9.0 lost probleem op

News
donderdag, 23 september 2021 om 18:00
pexels jeshoots 21067f1632396132
De nieuwe firmware update 9.0 voor de PS4 heeft zowel positieve als negatieve greacties met zich meegebracht. In eerder nieuws kwam naar voren dat veel gamers een error te zien kregen na de update, maar de update heeft ook een groot probleem opgelost.
In zowel de PlayStation 3 als de PlayStation 4 zit een interne klok gebouwd. Deze moet 24/7 goed lopen, en wordt gebruikt om trofeeën te controleren. Zo wordt voorkomen dat het lijkt alsof spelers een trofee eerder hebben gewonnen. Maar als de batterij die de klok van stroom voorziet kapot gaat of leeg is, en de PS4 niet is verbonden met het internet, dan kunnen de trofeeën niet gecontroleerd worden. Dit zorgt ervoor dat je geen games meer kan spelen op je PS4.
Nou zit je misschien veilig met je gloednieuwe PS4, maar oudere PlayStation 4 gebruikers (en zeker PS3 gebruikers) zouden hier last van kunnen krijgen. De batterij die de klok van stroom voorziet gaat volgens screenrant 10-15 jaar mee. Maar apparatuur kan kapot, en wanneer die batterij voor de klok kapot gaat kun je geen games meer spelen.

Is het probleem nu opgelost?

Nu met de 9.0 Firmware update is de kans groot dat dit probleem verholpen is. Sterker nog, je hebt die batterij voor de klok niet eens meer nodig. Twitter gebruiker Destruction Games testte dit op een PS4 die Firmware 9.0 heeft. De batterij voor de klok van zijn PS4 is helemaal leeg, en toch doet alles bij hem het nog. Dat is dan weer een zorg minder!
In de patch notes van de nieuwste 9.0 update wordt hier niks over gezegd. Wel wordt er gesproken over een verbetering van het trofeeën overzicht, groepen verwijderen, en ouderlijk toezicht.

Populair Nieuws