PS4 games met een gratis PS5 upgrade krijgen banner

  Eerder werd bekendgemaakt dat je bij de PlayStation 5 een aantal spellen van de PlayStation 4 kan overzetten, maar niet allemaal. Waar dat bij de overgang van de Xbox One naar een Xbox Series X/S gedaan wordt via een speciaal programma, staat er bij de PlayStation spellen een sticker op de cover.

  Afgelopen donderdag werd de officiële PlayStation 4 cover voor Immortals Fenyx Rising getoond. Op die cover was ook voor het eerst de ‘PS5 Upgrade Available’ sticker gezien. In plaats van het te doen zoals Microsoft het doet bij de Xbox Series X/S laat Sony het over aan de uitgevers van de game. Zo zijn er alsnog een heleboel games die de mogelijkheid hebben geüpgradet te worden naar een PlayStation 5 game. Dit zijn vooral nieuwere games, zoals Marvel’s Avengers, Cyberpunk 2077 en Assassin’s Creed Valhalla en die zullen dus een aparte banner krijgen op het doosje.

  Sony heeft besloten de uitgevers van de games zelf te laten bepalen of de games overgezet kunnen worden van de PlayStation 4 naar de PlayStation 5. Zo heeft bijvoorbeeld Electronic Arts al bekendgemaakt dat ze haar nieuwere games over laat zetten, zoals het welbekende voetbalspel FIFA 21 en de American Footballgame Madden 21. Sony zelf heeft alleen nog geen first party games aangekondigd die draaien op de beide consoles.

  Xbox Smart Delivery

  Microsoft doet dit met de Xbox Series X en Xbox Series S iets anders. Alle games die in de lijst staan van de Xbox Smart Delivery, kunnen gratis worden aangepast naar een next-gen versie. Daar vallen ook een aantal first party titels van de uitgever zelf onder. De volledige lijst van Smart Delivery games kun je hier terugvinden.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.