5 relaxende games waarmee je tot rust komt

Article
donderdag, 04 februari 2021 om 16:30
animal crossing new horizonsf1589988462
Soms zit alles even tegen en heb je het gevoel alsof het leven je probeert tegen te werken. Andere keren heb je het onwijs druk en wordt de stress zo groot dat je nog maar moeilijk je hoofd boven water weet te houden. Gelukkig hebben wij vijf games voor je waarmee je tot rust kunt komen. Dit zijn vijf games die je lekker laten relaxen.
Voor deze lijst met relaxende games om mee tot rust te komen kijken we naar een goede mix van allerlei genres. Zo hebben we titels die je lekker laten ontstressen doordat je kunt doen wat je wilt, maar ook games waarbij je als het ware in trance wordt gebracht. Al met al hebben we een diverse lijst met games voor je, dus laten we maar snel beginnen.

Animal Crossing: New Horizons

Natuurlijk trappen we af met het fenomeen van 2020: Animal Crossing New Horizons. De game werd bijna gelijktijdig met de eerste corona lockdown uitgebracht en wist vriend en vijand door één deur te krijgen met een simpel concept. Animal Crossing New Horizons draait namelijk om plezier in het alledaagse.
De gameplay bestaat uit het uitvoeren van de normaalste dingen, zoals vissen, fruit verzamelen en het opbouwen en ontwerpen van je eigen eiland. Constant haal je plezier uit de relaxte sfeer en de sfeervolle personages die je na verloop van tijd als vrienden beschouwt. Animal Crossing New Horizons leent zich wat dat betreft ook perfect voor een dagelijks uitstapje waarin je even tot rust komt terwijl je rondhangt met pratende dieren.
tetris effect review de allerbeste tetris game ooit 142449

Tetris Effect

Wie liever voor een ander soort rust kiest, kan natuurlijk ook voor Tetris Effect kiezen. Deze titel brengt je als het ware in trance door middel van toffe, sfeervolle gameplay. Het is de bekende Tetris formule, maar dan volledig gebouwd rondom chille tonen die je als het ware hypnotiseren.
Natuurlijk kun je deze via de singleplayer ervaren, maar dat kan ook voor veel stress zorgen. In plaats daarvan raden we de Arcade modus aan waarin je oneindig Tetris kunt plaatsen. Hier kun je alleen je eigen highscore verbreken, maar dat is juist wat deze optie zo geniaal maakt. Wie gewoon lekker blokjes plaatst, kan zich volledig mee laten nemen door de muziek. Dan heeft de hypnose een optimaal effect waardoor je al snel heerlijk ontspant.
persona 5 royalf1578385842

Persona 5 Royal

Ook het verbeterde avontuur van de Phantom Thieves raden we enorm aan als één van de relaxte games om mee tot rust te komen. Met deze JRPG ga je als het ware op een grandioos avontuur waar je zo’n half jaar aan kunt spenderen, afhankelijk van hoe je speelt. De game is namelijk ideaal om iedere dag een paar dingen in te doen, dankzij de veelzijdige gameplay.
Zo kun je het leven van een scholier oppakken en je relaties met andere personages verstevigen. Andere dagen spendeer je met het doorkruisen van coole kerkers vol vijanden die je via een turn-based gevechtssysteem een kopje kleiner maakt. Doordat het hier om een Pokémon-achtig gevechtssysteem gaat, kun je rustig aan zonder stress je mogelijkheden overwegen terwijl goede muziek over de speakers knalt. Een heerlijke optie voor iedereen die zich even wil verplaatsen naar een andere wereld (waarin Japan ook nog eens prachtig wordt vormgegeven).
ss a3ddf22cda3bd722df77dbdd58dbec393906b6541920x1080f1698745842

Stardew Valley

Wie het over rustgevende games heeft, mag Stardew Valley natuurlijk niet vergeten. Waar je in Animal Crossing lekker je eigen eiland kunt inrichting, geeft Stardew Valley je de controle over je eigen boerderij. Als boer Harm kun je lekker gewassen verbouwen, groente telen en rond klussen. Stardew Valley draait niet om het uitspelen van de game, maar gewoon om lekker ontspannen wat klusjes te doen op de uitgestrekte 8-bit velden.
Nu de gameplay ook nog eens via de multiplayer samen ervaren kan worden, is de game alleen maar leuker geworden. De virtuele boer kan op zoek naar een boer(in) om samen mee te ontspannen met een leuk retro sfeertje. Tel daarbij de toffe muziek op en je hebt de ideale game om mee te ontstressen gevonden.
sackboy a big adventuref1604330147

Sackboy: A Big Adventure

Als laatste is er ook nog Sackboy: A Big Adventure, één van de cross-gen PS4/PS5 games. Deze game ziet er op het eerste gezicht chaotisch en schattig uit, maar al snel blijkt dat vooral het laatste van toepassing is. Sackboy: A Big Adventure heeft namelijk maar één doel en dat is ervoor zorgen dat er een glimlach op je gezicht getoverd wordt.
De 3D platformer bestaat uit onwijs veel toffe, grappige levels die je van een kleurrijk paradijs laten genieten. Daarnaast zijn er ook nog een scala levels die compleet draaien om de toffe muziek die telkens weer voor verrassingen zorgt. Deel de controllers uit en speel deze game om de stress van het leven als sneeuw voor de zon te laten smelten!

Relaxerende games helpen je ontspannen

Dit zijn vijf games waarmee we heerlijk tot rust komen, maar misschien heb jij wel een andere voorkeur. Laat het ons weten in de reacties hieronder. Benieuwd naar welke games we in 2021 verwachten? Check dan snel hier de actie/avonturen games van 2021 die we verwachten!