Producer Live A Live wil sequel maken

News
maandag, 29 mei 2023 om 12:00
live a livef1657195773
Producer Takashi Tokita heeft onthuld dat hij graag een vervolg zou willen maken op de geliefde klassieke jrpg Live A Live. Dit nieuws kwam naar buiten tijdens een recente Q&A-video, gedeeld door uitgever Square Enix, waarin Tokita werd gevraagd naar de mogelijkheid van een langverwachte opvolger.
Live A Live, oorspronkelijk uitgebracht in 1994, staat bekend om zijn unieke opzet waarin meerdere korte verhalen tot leven komen. Ondanks de immense populariteit die de game geniet in zijn thuisland, heeft Live A Live nooit officieel de sprong naar het Westen gemaakt. Teleurstellend genoeg werd het spel nooit vertaald naar het Engels, waardoor fans waren aangewezen op fanvertalingen om te kunnen genieten van de betoverende wereld die de game te bieden heeft.
Tokita deelde zijn hoopvolle visie met de fans en legde uit dat hij het idee voor een Live A Live 2 aan Square Enix zou kunnen voorstellen, op voorwaarde dat de game miljoenen exemplaren verkoopt

Een doorbraak voor internationale fans

Gelukkig kregen fans vorig jaar een vleugje hoop toen Live A Live eindelijk naar de Nintendo Switch werd gebracht en beschikbaar werd gesteld in het Engels. Dit opende de deur naar een bredere internationale erkenning van het spel. Later volgde de release van Live A Live op de PlayStation en werd het ook toegankelijk gemaakt voor pc-gamers.