Problemen voor mod gebruikers door Skyrim Anniversary Edition

News
vrijdag, 12 november 2021 om 13:00
skyrim 10 year anniversaryf1629443942
De Skyrim Anniversary Edition is een leuke update voor een redelijk oude game. Met deze update krijgen niet alleen de graphics een update, het script is namelijk ook aangepast. Het draait nu sneller dan voorheen, maar voor modders is dit geen goed nieuws.
Het script waar Skyrim Anniversary Edition op loopt is Visual Studio 2019, een verbeterde versie van de Visual Studio 2015 waar de originele game op draait. Deze aanpassing zorgt ervoor dat veel mods niet meer te gebruiken zijn, omdat deze mods gebouwd zijn voor een ouder script. Op Reddit verscheen een post van modder Joseph Russell, die uitlegt wat er fout gaat. De normale oplossingen, het spel spelen als administator of op fullscreen spelen, werken namelijk ook niet. De game crasht simpelweg wanneer iemand het probeerde op te starten met mods.
Het probleem verscheen op het 'patchless interaction system'. Dit systeem checkt de mods van andere players wanneer ze het spel opstarten. Het script voor dat systeem draait sneller dan dat het normaliter deed. Simpel gezegd: Het ene script draait sneller dan het andere, en omdat de één het niet bij kan houden vult hij de gaten in met nulletjes. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat er bij veel spelers een crash ontstaat. Volgens de modder op Reddit is het probleem bij hem nu opgelost, het enige wat Russell hoefde te doen was een vertraging van drie seconden toevoegen aan het langzame script.

Skyrim geliefd bij modders

Modders gaan vaak helemaal los als het aankomt op het modden van Skyrim. Volgens sommigen zijn de gemodde versies van Skyrim zelfs beter dan de originele staat van de game. Voor een groot deel zijn de mods gratis, en het is daarom ook niet gek dat veel spelers mods in Skyrim hebben zitten. Het mooie van mods is ook dat je features kan creëren in een game, die er anders misschien nooit zouden komen. Het enige wat lastig is zijn dus updates zoals de Anniversary Edition, die het hele script in de war kunnnen gooien.
Dat de Anniversary Edition voor The Elder Scrolls V: Skyrim voor problemen zorgt is overigens niet geheel een verrassing. Modders trokken namelijk al eerder aan de bel over de update.