Soulja Boy werkt aan eigen console

News
donderdag, 25 februari 2021 om 16:30
sony vraagt patent playstation controller met touchscreen 142005
De rapper Soulja Boy heeft aangekondigd een eigen console uit te gaan brengen. Dit is niet de eerste keer: in 2018 deed hij al een poging die niet heel succesvol verliep.
Op 20 februari Tweette Soulja Boy ‘Coming Soon: @SouljaGame.’ Op de Twitter account @SouljaGame verscheen een Tweet met ‘We bouwen een nieuwe console vanuit het niets. Geheel nieuw design, geheel nieuwe games, geheel nieuwe deals. Laten we geschiedenis schrijven.’
Ook heeft de console inmiddels een Instagram account. Hierop zijn enkele foto’s geplaatst van een witte console die iets wegheeft van de Xbox Series S. Ook zijn er controllers te zien: deze lijken weer verdacht veel op PlayStation 2 Dualshock controllers. Volgens reacties onder de Twitter- en Instagram posts zou het gaan om deze emulator-console van AliExpress.

Soulja Boy deed al eerder poging om console uit te brengen

Dit is niet de eerste keer dat de rapper zegt een eigen console uit te brengen. In 2018 begon hij met het verkopen van consoles en handhelds op zijn website souljawatch. Ondanks dat Soulja Boy beweerde dat ‘alles 100 procent legit’ was, kwamen fans er al snel achter dat het geen originele console was.

De console uit 2018 bleek een emulator-console die onder een andere naam werd uitgebracht en bestaande IP’s als Tomb Raider en Tekken speelde zonder dat daar toestemming voor gegeven was. Bovendien was de console op andere plekken veel goedkoper te krijgen. Soulja Boy stopte na drie maanden met het verkopen van de console.

Populair Nieuws