Nintendo Switch Online krijgt mogelijk Game Boy (Color) games

News
dinsdag, 31 augustus 2021 om 10:00
pexels luis quintero 2263822f1630394161
September kan maar zo een bijzondere maand worden voor Nintendo Switch-gebruikers. Een nieuw gerucht is opgedoken dankzij bekende insider 'NateDrake'. In een podcast laat de insider weten dat Nintendo Switch Online in september mogelijk wordt uitgebreid met Game Boy en Game Boy Color games.
In de aankomende weken is het goed mogelijk dat Nintendo Switch Online met Game Boy en Game Boy Color games wordt aangevuld. Dit baseert de insider op een datamine uit 2019 waarin vier emulators in de Nintendo NES-app werden ontdekt. Van een aantal van die emulators is nog steeds niet duidelijk waarvoor ze dienen.
Nate stelt nu dat de derde emulator 'Hiyoko' waarschijnlijk bedoeld is voor de Game Boy en Game Boy Color games. Het verhaal wordt door Nintendo Life ook nog eens extra kracht bijgezet. De website over Nintendo heeft met haar eigen bronnen gesproken en die stellen ook dat de Nintendo Switch Online-service zeer binnenkort aangevuld lijken te worden met Game Boy en Game Boy Color games.

Nintendo Switch Online nog wel zonder Game Boy Advance games

Over Game Boy Advance games is alleen een stuk minder zeker. Dezelfde bronnen van Nintendo Life stellen namelijk dat de titels van die generatie niet op de Switch Online-service verwacht worden. Dit zou onder andere te maken hebben met de re-releases van verschillende Game Boy Advance-games die op de planning staan. Zo komt Nintendo in december met een remake van Advance Wars.
De maand september lijkt daarnaast het startschot te worden voor de nieuwe games. Het is de maand waarin Nintendo de service oorspronkelijk lanceerde waarna jaarlijks eigenlijk werd uitgepakt met nieuwe titels en/of platformen voor de betaalde onlinedienst van Nintendo.

Populair Nieuws