De deal van Mixer met Ninja lijkt een succes te zijn voor beide partijen

  De populairste streamer van het moment, Ninja, maakte vlak voor het weekend ineens de overstap van Twitch naar Mixer, het streamingplatform van Microsoft. Die onverwachte zet lijkt een succes te zijn geweest voor de streamer en het platform, met een enorme groei in het aantal downloads van de Mixer-app.

  Ninja

  De aandeelhouders van Twitch zullen met lede ogen het nieuws hebben aangezien. De extreem populaire streamer Ninja, die vooral populair is geworden door zijn Fortnite-streams, kondigde plotseling aan zijn content niet meer te delen via het grootste streamingplatform. In plaats daarvan is hij een samenwerking aangegaan met Microsoft’s Mixer.

  Ninja liet daarmee tien miljoen volgers achter op Twitch, maar heeft in één weekend tijd alweer 640.000 volgers vergaard op het nieuwe platform en is zijn stream bekeken door bijna vier miljoen mensen. De Fortnite-speler heeft in dezelfde tijd ook alweer de grens van 500.000 subscribers overschreden, maar dat heeft ook te maken door de actie die Mixer momenteel heeft lopen. Kijkers kunnen zich namelijk gratis abonneren op het kanaal van Ninja tot en met 30 september.

  Bekendheid en populariteit Mixer dankzij overstap Ninja

  De overstap is niet alleen een succes voor de streamer, maar ook voor het platform van Microsoft. Met het opvallende nieuws is het voorheen vrij onbekende platform ineens enorm bekend geworden. Dat is ook goed te zien aan het aantal downloads van de applicatie van Mixer, die in de Verenigde Staten meteen naar de bovenste positie van populairste gratis apps schoot op de Apple App Store. Het is afwachten of Mixer en Ninja het momentum kunnen behouden, maar op het eerste gezicht lijkt de overstap een succes voor beide partijen.

  Fortnite Battle Royale

  Verkijgbaar vanaf 26 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.