'Populaire Nintendo game krijgt een grote LEGO set'

News
maandag, 22 januari 2024 om 9:30
the great desu treef1705911907
Het lijkt erop dat LEGO en Nintendo de samenwerking nog verder uitbouwen. Naar verluidt komt er namelijk een grote LEGO set aan van een populaire game.
LEGO is de laatste jaren gigantisch populair geworden en zijn er ook samenwerkingen aangegaan met andere grote bedrijven en franchises. Denk bijvoorbeeld aan sets die gebaseerd zijn op Marvel, Avatar, Minecraft en Super Mario. Voor laatstgenoemde kwam er zelfs speciale LEGO, waarmee je je eigen werelden en avonturen in elkaar kan zetten.
Het ziet ernaar uit dat de samenwerking met Nintendo daar niet bij blijft. Brickmerge, een bekende leaker van aankomende LEGO sets, meldt namelijk dat er een set aankomt van The Great Deku Tree uit The Legend of Zelda.
Het wordt naar verluidt ook geen kleine LEGO set. Het bouwwerk zou namelijk bestaan uit 2500 stukjes. De potentiële releasedatum voor set ‘77092’ zou september 2024 zijn, dus fans moeten nog wel eventjes geduld hebben.

Unicum voor Nintendo LEGO set

Het nieuwe bouwwerk zou niet alleen een mooie toevoeging zijn aan de collectie van The Legend of Zelda-fans, het zou ook een unicum zijn. Alle LEGO sets die voorheen zijn uitgebracht, hebben namelijk grotere personages dan gebruikelijk is voor het speelgoed. Maar als het lek klopt, dan komt The Great Deku Tree met traditionele ‘minifigures’ van Link en Princess Zelda.
Als het gerucht klopt, dan is het de eerste LEGO set van The Legend of Zelda. Heel verrassend zou het alleen niet zijn, aangezien Nintendo ook werkt aan een live-action film van The Legend of Zelda.