Opmerkelijk: studenten kunnen nu gamen voor diploma

News
maandag, 22 januari 2024 om 10:00
street fighter 6f1682677523
De meeste games zijn niet al te moeilijk om mee te beginnen, maar op hoog niveau kan er wel wat bij komen kijken. Goed worden is dan ook niet altijd makkelijk als je alleen in je eentje oefent. Maar aan de University of California, Berkeley kunnen studenten nu een vak volgen om goed te worden in fighting games.
Er zijn heel wat studies waarvan je familie misschien vraagt wat je er dan aan hebt. Het is een vervelende vraag en vast één die je een recordaantal keer krijgt als je onthult dat je het vak The Art of Fighting Games volgt. Bij Berkeley kun je met dat vak goed worden in bijvoorbeeld Street Fighter.
Het wordt aangeboden als onderdeel van een programma waarbij studenten zelf vakken kunnen aanbieden. Maar als je slaagt voor het vak, tellen de punten die je daarmee haalt gewoon voor je diploma. Het vak draait dan ook niet alleen om het vergaren van “mid-level” vaardigheden vanaf nul.
Er wordt ook aandacht besteed aan de cultuur rondom en geschiedenis van fighting games. Het genre heeft ook een zekere invloed gehad op de Japanse cultuur. Die invloed is onderdeel van de stof van het vak.

Tekken 8 release is dichtbij

Het zal voor de meeste Nederlanders lastig zijn om dit vak te volgen. Niet alleen moet je student zijn aan Berkeley, maar de inschrijfdeadline is ook al snel. Maar wie interesse heeft in fighting games heeft wel iets om naar uit te kijken deze maand: Tekken 8 verschijnt namelijk op 26 januari.