3 LEGO Lord of the Rings-sets die we willen zien

Article
maandag, 20 mei 2024 om 10:00
the lord of the rings balrog 1
Met Rivendell en Barad-dur heeft LEGO nu twee indrukwekkende sets van The Lord of the Rings gemaakt in 2024. Maar van deze locaties uit de films willen we ook graag een LEGO-set zien.

Balrog tegen Gandalf

In The Lord of the Rings gaan de Hobbits op een immens avontuur en aan het begin voelt het nog allemaal aan als een soort sprookje. Het wordt een stuk serieuzer wanneer de Nazgul verschijnen, maar het wordt pas echt duidelijk tegen wat voor duistere krachten The Fellowship het moet opnemen wanneer ze de Mines of Moria betreden. Of zoals Gimli het beste weet te zeggen: “This is no mine, it’s a tomb!”
De Mines of Moria zouden dan ook een uitstekende locatie zijn om te vereeuwigen in een LEGO-set. En er zijn bovendien meerdere mogelijkheden qua scènes om uit te beelden. Er is al een set gemaakt van het gevecht bij Balin’s Tomb, waarbij Frodo onthulde een Mithril-vest te dragen. Maar wij willen het liefst een set hebben van het gevecht tussen de Balrog en Gandalf op de brug van Khazad-dûm.
Het is de meest iconische scène uit The Fellowship of the Ring en bovendien één die een grote rol heeft gespeeld voor de rest van het avontuur. Door het verlies van Gandalf besloot Frodo om alleen op pad te gaan naar Mordor en dan is er natuurlijk nog de ‘promotie’ van de tovenaar naar Gandalf the White. Zonder die krachten had hij later niet de vele daden kunnen uitvoeren die hij uiteindelijk wel kon doen als de krachtigste tovenaar van Middle-earth.

Minas Tirith

Hoewel hij er geen magie voor nodig had, was Gandalf één van de belangrijkste spelers bij het verdedigen van Minas Tirith. Degene die er eigenlijk voor verantwoordelijk was, stadhouder Denethor, was ondertussen druk bezig met het eten van tomaten en het in vuur en vlam zetten van zijn jongste zoon.
Opvallend genoeg is er alleen nog geen LEGO-set gemaakt van Minas Tirith, de grootste en meest indrukwekkende stad van de mensen in Middle-earth. De stad kan gebouwd worden in vredestijd, maar we zouden er ook niks op tegen hebben als LEGO een set maakt van de stad terwijl hij belegerd wordt door de troepen van Mordor. Grond verdient het namelijk om zijn eigen LEGO-figuur te krijgen.
Het zou ook een beetje vreemd zijn als Minas Tirith geen set krijgt. Er is namelijk wel al eerder een set gemaakt van Helm’s Deep, de andere stad van de mensen waar een grote veldslag plaatsvindt. Als Rohan zo’n bouwwerk krijgt, dan wil Gondor er ongetwijfeld ook één hebben. Of beter gezegd: ‘Gondor calls for LEGO’.
LEGO Lord of the Rings De Slag om de Helmsdiepte - 9474 Image
LEGO Lord of the Rings De Slag om de Helmsdiepte - 9474
EUR799.99
Op voorraad
Koop op bol.

The Shire

In The Lord of the Rings-films is er veel actie, geweld, dood en verderf. Dat is ook niet zo vreemd met één van de grootste villains uit Middle-earth die een grote comeback probeert te maken. Maar we kunnen af en toe ook wat rust en kalmte gebruiken.
Wat dat betreft zou een LEGO-set van The Shire ons perfect lijken. De regio waar Frodo, Sam, Pippin en Merry vandaan komen is een oase van rust in vergelijking met de rest van het land. Alleen Rivendell kan er misschien mee concurreren, maar daar is een ernstig gebrek aan pipe-weed.
The Shire staat bovendien zo’n beetje synoniem voor The Lord of the Rings. Hobbits spelen de grootste rol in de franchise en je kan het gebied van de kleine lieden zelfs nog bezoeken in Nieuw-Zeeland. Maar een LEGO-set zou een stuk goedkoper zijn dan een tripje naar het verre land.