Populaire hitserie Shogun krijgt toch meer seizoenen

News
vrijdag, 17 mei 2024 om 18:00
shogunjpg
De serie Shogun was gepland als een miniserie, met één seizoen om het verhaal te vertellen. Maar FX en Hulu hebben nu bekendgemaakt dat er toch meer seizoenen komen.
De laatste jaren zijn miniseries behoorlijk populair geworden. Projecten als The Queen’s Gambit, de horrorseries van Mike Flanagan en Chernobyl waren allemaal erg succesvol. In één seizoen wordt er een compleet afgesloten verhaal verteld. En dat was ook de bedoeling van de serie Shogun.
De show is alleen zo populair - het de best bekeken serie van FX ooit - dat er is besloten om verder te werken aan het verhaal. Dat hebben FX en Hulu aangekondigd. De zender en streamingdienst werken samen met het nalatenschap van James Clavell, de schrijver van het boek Shogun waar de serie op is gebaseerd. Eerder ging al het gerucht dat er gewerkt zou worden aan meer seizoenen.
Er worden in ieder geval nog twee seizoenen ontwikkeld door bedenkers Justin Marks en Rachel Kondo, uitvoerend producent Michaela Calvell en producent en hoofdrolspeler Hiroyuki Sanada. We moeten nog wel even wachten voordat de nieuwe seizoenen verschijnen, want de schrijvers gaan pas deze zomer aan de slag met het verhaal.

Episch verhaal gebaseerd op de Japanse geschiedenis

Shogun speelt zich af in 1600, aan het begin van een burgeroorlog die de toekomst van Japan voor altijd zal veranderen. Het verhaal draait om de machtige heer Yoshii Toranaga (Hiroyuki Sanada), die de Raad van Regenten tegen zich krijgt. Maar zijn kansen keren, wanneer de Engelsman John Blackthorne (Cosmo Jarvis) strandt op het land. Zijn enige manier om met de lokale bevolking te communiceren is via vrouwe Toda Mariko (Anna Sawai), die als tolk dient tussen Blackthorne en Toranaga.
Het verhaal van Shogun is fictief, maar grote delen zijn wel gebaseerd op de echte geschiedenis. Toranaga is bijvoorbeeld gebaseerd op Tokugawa Ieyasu, één van de invloedrijkste figuren van heel Japan. En Blackthorne is weer gebaseerd op William Adams, die één van de adviseurs werd van Ieyasu.

Populair Nieuws

Laatste Reacties