Update - Populaire game weer te spelen op Nintendo Switch

News
dinsdag, 21 maart 2023 om 16:30
minecraftf1614349457
Er zijn weinig games zo geliefd als Minecraft. De game draait al een decennium mee, maar wordt nog elke dag door talloze fans gespeeld. Maar wie dat graag op de Switch deed heeft nu een probleem.

Update - Minecraft werkt weer naar behoren

Spelers op Switch kunnen als het goed is weer aan de slag met Minecraft. Het probleem dat hieronder staat beschreven is verholpen in versie 1.19.71 van de game. Dezelfde patch verhelpt ook andere problemen, zoals een crash bij het opstarten van de iOS-verie en een probleem dat tekst op bordjes onzichtbaar maakte als ray-tracing aan stond.
Oorspronkelijk bericht:
Eerder deze week verscheen er een nieuwe patch voor Minecraft, namelijk versie 1.19.60. Deze introduceerde weinig nieuws en leek dus voor veel gebruikers niet heel spannend te zijn. Maar op de Nintendo Switch is het een ander verhaal.
Verschillende gebruikers merken namelijk dat de game niet meer goed opstart, zo meldt Nintendo Life. Het laadscherm komt tot precies 66 procent, waarna er niets meer gebeurt. Getroffen spelers beginnen dus helemaal niets meer in de Switch-versie van de game.
Het probleem is gelukkig bekend bij ontwikkelaar Mojang. In eerste instantie leek de studio er geen aandacht aan te besteden en werd een bug report gesloten. Toen spelers daarna meldden dat er nog steeds een probleem was bood Mojang excuses aan voor de verwarring en liet het weten op zoek te zijn naar een oplossing.

Kun je nog Minecraft spelen op de Switch?

De vraag zal voor velen nu zijn of het nog mogelijk is om Minecraft te spelen op de Switch. Sommige gebruikers zeggen dat het helpt om de game af te sluiten, de Switch in vliegtuigstand te zetten, de console opnieuw op te starten en vervolgens de game te lanceren in vliegtuigmodus. Die methode werkt voor Nintendo Life, maar andere gebruikers hebben minder succes en zullen dus moeten wachten op een patch.