Dit is de top 3 beste Martin Scorsese films

Article
zaterdag, 14 oktober 2023 om 12:00
Regisseur Martin Scorsese is ongetwijfeld een van de meest invloedrijke en grootste filmmakers aller tijden. Zijn intense focus en diepgaande toewijding aan film maken hebben generaties van kunstenaars geïnspireerd, niet alleen op het gebied van regie en scenarioschrijven, maar ook voor aspirant-regisseurs en iedereen die van het medium houdt.
Uit zijn eindeloze lijst van onderscheidingen in de Verenigde Staten en internationaal heeft hij een indrukwekkend palmares opgebouwd, waaronder negen Oscarnominaties voor beste regisseur, de meeste van alle levende regisseurs en op één na William Wyler (in totaal 12).
Deze lofzang onderstreept de buitengewone bijdrage van Martin Scorsese aan de filmwereld en zijn unieke positie als een van de meest gerespecteerde en bewonderde regisseurs in de geschiedenis van de cinema.Vandaag ranken wij zijn drie beste films

3. The Wolf Of Wall Street

Het is de rit van de eeuw, terwijl Scorsese de kijker meeneemt naar de kantoren van Wall Street en een van zijn centrale schurkachtige figuren, Jordan Belfort, schitterend vertolkt door Leonardo DiCaprio. Een karakterstudie over een ondergang zonder verzachtende factoren kan lastig zijn, maar met Jonah Hill en Margot Robbie aan boord, samen met het script van Terrence Winter, slaagt hij in zijn missie.
De film verkent de wereld van Wall Street en de moreel dubieuze praktijken van Belfort, die zich bezighoudt met bedrog en fraude in de financiële sector.
Het vermeldt ook de sterke bijdragen van medeacteurs Jonah Hill en Margot Robbie, die belangrijke rollen spelen in het verhaal, en prijst het script van Terrence Winter voor zijn succes in het schrijven en vertellen van dit script en verhaal over hebzucht, corruptie en Belfort's uiteindelijke ondergang.
Kortom door de prestaties van de cast en de bekwaamheid van Scorsese als regisseur is het gelukt om een meeslepend verhaal te vertellen dat de kijker meeneemt in de duistere wereld van de financiële misdaden en zaakjes op Wall Street.

2. Raging Bull

Met een monochromatisch palet bekijkt Scorsese de opkomst en ondergang van Jake La Motta, een middengewicht bokser die wordt gekweld door zijn eigen overdaad en trots. Op veel manieren is dit zijn meest ambitieuze inspanning. Met Robert DeNiro in zijn met een Oscar bekroonde rol, en genomineerden als Joe Pesci, en de onterecht genegeerde Cathy Moriarty, markeert de film een visueel commentaar op geweld, maar verrassend genoeg met een misschien wel zachtere benadering.
De samenvatting benadrukt de ambitie van Scorsese in het verkennen van het verhaal van La Motta en de manier waarop de film geweld behandelt met een onverwachte gevoeligheid. "Raging Bull" wordt vaak beschouwd als een meesterwerk in de filmgeschiedenis en heeft lof ontvangen voor zijn cinematografie, regie en acteerprestaties. De film biedt een diepgaande kijk op de duistere kant van menselijke natuur en zelfdestructie, en dit wordt versterkt door het gebruik van zwart-witbeelden.

1. Goodfellas

Zeker een favoriet op internet, Scorsese's misdaadopera leverde Joe Pesci zijn Academy Award op voor beste mannelijke bijrol (en de kortste acceptatiespeech ooit opgenomen). Met vertrouwen en oprechte toewijding heeft Scorsese het over de thema's van familie, loyaliteit en bedrog in het adembenemende verhaal van Nicholas Pileggi.
Een stijlvolle gangsterdrama dat zich voortbeweegt in een meesterlijk tempo, bijna in de stijl van een musical op het podium - Scorsese heeft nooit met meer bravoure een film gemaakt.
Goodfellas wordt gewaardeerd om zijn briljante regie, sterke acteerprestaties en het vermogen om de kijker mee te nemen in de wereld van georganiseerde misdaad met een mix van spanning en humor. De film wordt ook geroemd om zijn energieke stijl, die wordt vergeleken met een muzikale productie op het podium. Het is een klassieker in het gangstergenre en een van Scorsese's meest gerespecteerde werken.