EA CEO vergelijkt opkomst AI met industriële revolutie

News
woensdag, 10 mei 2023 om 12:00
eaf1643880594
De laatste tijd is er veel discussie rondom de opkomst van AI in de wereld van tech en games. Volgens EA CEO Andrew Wilson kan AI een grote invloed hebben op werknemers, die vergelijkbaar is met de industriële revolutie.
Er wordt al jarenlang in kunstmatige intelligentie geïnvesteerd, maar de laatste maanden staat de technologie pas echt in de schijnwerpers. Dat komt door programma’s die in mum van tijd prachtige kunstwerken kunnen maken en chatbots als ChatGPT die het antwoord op zo’n beetje elke vraag lijkt te hebben. Maar AI komt ook met nadelen, zoals plagiaat van artwork, foute informatie die overtuigend wordt gegeven en dan is er nog de invloed op echte banen.
CEO Andrew Wilson heeft de invloed van AI ook ter discussie gesteld tijdens de laatste call met aandeelhouders van EA, dat meldt IGN. Volgens de topman zal de game-industrie één van de grootste begunstigden van AI zijn, maar op de korte termijn kan het wel veel invloed hebben op het personeel van vlees en bloed.

“De angst voor het ontslag van personeel is iets waar we veel over lezen en praten. Als we denken aan revoluties in het verleden, van de agrarische revolutie tot de industriële revolutie, dan is er op de korte termijn steeds een vermindering van personeel geweest. Maar op de lange termijn zorgde het voor meer mogelijkheden voor werknemers.”

Opties voor werknemers bij EA

Wilson hoopt dat AI in de toekomst dezelfde invloed zal hebben als andere revoluties. Volgens de CEO wordt er bij EA al aan gewerkt om ervoor te zorgen dat werknemers kunnen profiteren van de invloed van AI. Zo worden er mogelijkheden gefaciliteerd voor personeel om ‘meer dingen te kunnen doen’.