Pokémon onthult nieuw monster voor Scarlet & Violet DLC

News
dinsdag, 22 augustus 2023 om 16:30
pokemon scarlet keyartf1668713769
Volgende maand komt het eerste deel van de Pokémon Scarlet en Violet DLC uit, The Teal Mask. De DLC brengt naast een hoop bekende Pokémon ook een aantal nieuwe Pokémon met zich mee. Een nieuwe teaser trailer heeft nu Poltchageist onthuld, een Pokémon geïnspireerd door matcha.
In de trailer is te zien hoe een groep kinderen gaat zitten om naar het verhaal van Poltchageist te luisteren. Het verhaal wordt verteld in de stijl van een oud Japans folkloreverhaal. Een oudere man vertelt de kinderen hoe een oude theemeester er met zijn perfectionisme en woedeaanvallen ervoor zorgde dat niemand hem nog kwam opzoeken om zijn thee te drinken.
Na zijn overlijden veranderd zijn theebus steeds van eigenaar, totdat na jarenlange verwaarlozing de theebus opeens uit zichzelf begint te bewegen. De theebus transformeert dan in Poltchageist, de Grass/Ghost-type Pokémon. Deze Pokémon is niet de liefste: in de trailer is te zien hoe hij het leven uit verschillende mensen zuigt. Gezien het thema en de naam van de Pokémon lijkt het erop dat Poltchageist een regionale variant is van Polteageist.

Waar gaat de Pokémon Scarlet en Violet DLC over?

Poltchageist is dus te vinden in The Teal Mask, dat zich afspeelt in Kitakami. De speler bezoekt hier een festival, dat draait om een oud volksverhaal over een Pokémon die een kwaadaardige ogre verdreef. The Teal Mask komt uit op 13 september.
Later dit jaar verschijnt het tweede deel, The Indigo Disc. In deze DLC breng je ook een schoolbezoek uit, maar dit keer aan een academie die grotendeels onder water ligt. Ook gaat The Indigo Disc dieper in op Area Zero. Een exacte releasedatum voor deze DLC is nog niet bekend.

Populair Nieuws