Microsoft is eindelijk gestopt met productie van de Kinect

News
dinsdag, 22 augustus 2023 om 17:00
microsoft azure kinectf1692713826
De Kinect heeft een beruchte status gekregen door de Xbox One en leek ook dood en begraven sinds die console. Microsoft is het apparaat alleen door blijven ontwikkelen, maar nu is er wel een einde gemaakt aan de productie.
De Kinect verscheen voor het eerst in 2010 voor de Xbox 360. De camera kan bewegingen oppikken van spelers en moest een concurrent worden voor de Wii en PlayStation Eye. Op de Xbox 360 was de Kinect een redelijk succes, maar de camera werd berucht rond de lancering van de Xbox One. Volgens Microsoft moest de Kinect verplicht bij de console verkocht worden, omdat ontwikkelaars games hebben ontwikkeld met de Kinect in het achterhoofd.
Niet veel later kon de Xbox One toch wel worden verkocht zonder de camera, met een prijsverlaging als gevolg. Door de controverse liet de Kinect een zure smaak achter bij veel gamers en leek het apparaat helemaal te zijn opgegeven door Microsoft.
De techgigant heeft alleen in een blogpost laten weten dat de productie van de Kinect nu pas wordt gestopt.

Een flink verbeterde Kinect

Sinds de versies voor de Xbox 360 en Xbox One is Microsoft de camera verder gaan ontwikkelen, maar niet met de focus op games. In plaats daarvan is de Azure Kinect - de naam waarmee hij sindsdien door het leven ging - ontwikkeld voor enterprise software en het gebruik van AI.
De Kinect heeft dan ook een grote upgrade gehad. Zo zit er in een Azure Kinect een 12 megapixel camera, een time-of-flight dieptesensor en zeven microfoons. Microsoft stopt ook niet helemaal met de Kinect, zo kunnen bedrijven die gebruikmaken van het apparaat nog steeds software downloaden en gebruiken. De Azure Kinect wordt nog verkocht tot het einde van oktober of zolang de voorraad strekt.

Populair Nieuws