Pokémon Legends Arceus verkoopt wereldwijd 6.5 miljoen kopieën

News
vrijdag, 04 februari 2022 om 18:30
pokemon legends arceus aangevallenf1642087827
Dat een Pokémon game het goed doet is geen verrassing voor de meeste fans, maar Pokémon Legends Arceus lijkt in de race te zijn om de best ontvangen Pokémon game van de laatste tijd te worden.

Een game die verkoopt

De tijd vliegt en het is inmiddels al weer een week na de release van Pokémon Legends Arceus. Het laatste deel in de Pokémon reeks werd over de hele wereld goed ontvangen en dat zie je zeker terug in de statistieken.
In de eerste week van zijn bestaan heeft de game wereldwijd namelijk 6.5 miljoen exemplaren verkocht. Bijna anderhalf miljoen van deze exemplaren waren in de eerste drie dagen, sinds launch verkocht in Japan. De vorige Pokémon games Pokémon Brilliant en Shining Pearl verkochten 1.39 miljoen kopieën van het spel. Momenteel spant alleen Animal Crossing: New Horizons de kroon boven Legends Arceus met 1.88 miljoen verkochte kopieën. Dit grote aantal verkopen telt trouwens niet de digitale edities van het spel mee dus wie weet hoe hoog de verkoopcijfers dan zouden stijgen.
Het succes van de game is ook bij Nintendo niet onbekend gebleven. In een statement op Twitter bedankt Nintendo zijn fans voor het internationale succes:

De Allure van Arceus

Het is geen geheim dat de meeste spelers die Pokémon Arceus hebben gekocht hier erg van genieten. De fans genieten van de game en wereldwijd scoort de game ook erg goed bij critics. Wij bij XGN hebben ook erg van de game genoten en dat kan je ook terug zien in onze review! Maar hoe komt het dan dat Pokémon Legends Arceus wereldwijd zo goed wordt ontvangen?
De game nam een risico. Er is een compleet nieuwe weg ingeslagen met het RPG-aspect en dat heeft gewerkt. Tuurlijk is het even wennen in vergelijking met de andere games maar wat Pokémon Legends Arceus zo goed doet is de fun factor. Overal in reviews online vind je terug dat het vooral gewoon heel erg leuk is. De game pakt het RPG-element goed aan en heeft op z’n eigen manier het grinden leuk gemaakt.