Facebook lijkt populariteit te verliezen

News
vrijdag, 04 februari 2022 om 19:00
pexels thought catalog 2228555 2f1607588833
Facebook is een grote partij in de wereld van sociale media. Het sociale media platform valt onder Meta. Dit bedrijf heeft ook Instagram en Whatsapp. Tot nu toe heeft het bedrijf ieder kwartaal er veel gebruikers bij gekregen, maar het laatste kwartaal is het eerste kwartaal waarin de dagelijkse gebruikers zijn gedaald.
De reden dat de dagelijkse gebruikers van Facebook lijken te dalen komt, omdat het platform de jeugd niet aanspreekt. Instagram is nog wel populair onder jongeren, maar het lukt niet om deze jongeren richting Facebook te krijgen. Ook is Tiktok een grote concurrent voor Facebook. Wat ook meespeelt is dat er veel kritiek is op Facebook op hoe er wordt omgegaan met de data van gebruikers.

Wat betekent dit voor Meta?

Niet alleen de afnemende dagelijkse gebruikers van Facebook is een probleem voor het bedrijf. Ook de inkomsten van advertenties zijn gedaald. Dit zou komen door de inflatie. Bedrijven hebben minder geld over om te adverteren en dat merkt Meta.
Het bedrijf ging vroeger door onder de naam Facebook Inc, maar de naam is gewijzigd, omdat het bedrijf wil gaan focussen op de Metaverse. Dit moet de volgende stap voor sociale media zijn. Het kan alleen nog wel jaren duren voordat de Metaverse winstgevend is.
Het bedrijf moet dus iets doen om weer populair te worden, maar door de onderzoeken die er lopen naar het bedrijf zijn de mogelijkheden maar erg beperkt. Het wordt nog een hele uitdaging voor Meta om de Metaverse succesvol te maken.