Pokemon GO door update niet meer te spelen op oudere smartphones

News
dinsdag, 01 september 2020 om 12:00
pokemon gof1573058070
Voor sommige gebruikers zal het binnenkort niet meer mogelijk zijn om Pokemon GO te spelen. Na de volgende update zal de game namelijk niet meer speelbaar zijn op oudere smartphones.
Ontwikkelaar Niantic blijft bezig met Pokemon GO, door steeds meer nieuwe features toe te voegen aan de populaire game. Helaas moeten er ook opofferingen worden gemaakt voor de nieuwe functies en dat wordt weer eens duidelijk gemaakt met de update voor oktober.
De aankomende update die Niantic introduceert zal ervoor zorgen dat Pokemon GO niet meer speelbaar zal zijn op smartphones die draaien op Android 5 en iPhones die werken met iOS 10 en 11. De iPhone 5S en 6 zullen sowieso niet meer ondersteund worden, ook al draaien de smartphones op iOS 12 of hoger. Dat meldt de ontwikkelaar aan The Verge.

Kleine percentage de dupe

Hoeveel spelers precies de dupe gaan zijn van de aankomende update is niet bekend. Niantic geeft aan dat het slecht zal gaan om een ‘zeer klein percentage’ van de spelers die dagelijks Pokemon GO spelen. Sinds de extreem populaire lancering blijft het aantal spelers dat elke dag de game speelt nog steeds zeer hoog. Zo was 2019 het meest lucratieve jaar voor Niantic sinds de succesvolle launch.