Pokemon GO is sinds 2016 al ruim 1 miljard keer gedownload

  Het officiële Japanse Pokemon YouTube kanaal heeft met een video laten weten dat Pokemon GO al ruim een miljard keer is gedownload. Samen met de claim dat het spel ons dichter bij wereldvrede bracht dan alle andere pogingen is dit een enorme mijlpaal dat het mobiele spel heeft gehaald.

  Het enorm populaire mobiele spel dat in 2016 uitkwam heeft maandelijks nog miljoenen spelers en krijgt nog steeds frequent updates. Bijvoorbeeld Rayquaza was recent weer te krijgen voor een paar dagen. Het spel is nog lang niet klaar en dat is ook te zien aan de recent gehaalde mijlpaal, één miljard downloads. Dat is net iets minder dan een zevende van de wereld bevolking. Niet veel spellen kunnen zeggen dat ze deze mijlpaal hebben gehaald en dus is dit best wel bijzonder.

  Moet je Pokemon GO weer downloaden?

  Ben je een fan van Pokemon? Dan ja! De game is sinds de lancering flink verbeterd met verschillende verhaallijnen, nieuwe Pokemon en gemakken die het spelen beter maken. Zo kun je nu ook ruilen met andere spelers en is Team Rocket recentelijk naar de game gekomen. Heb je het spel nou nog niet gespeeld maar wil je er wel aan beginnen? Lees dan onze review van Pokemon Go.

  Ook bracht de ontwikkelaar van het spel vorige maand een soortgelijk spel uit maar dan in het universum van Harry Potter, genaamd Wizards Unite wat nu ook te downloaden is in Nederland. Deze wist het succes van Pokemon GO alleen niet te herhalen, aangezien al vrij snel duidelijk werd dat de downloadcijfers een stuk lager waren.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.