The Sims 5 wordt officieel een gratis game

News
woensdag, 13 september 2023 om 12:00
de sims 5f1688046316
The Sims 4, en alle uitbreidingen voor de game, waren allemaal betaald. Maar volgens EA wordt The Sims 5 een game die je gratis kan downloaden en spelen.
Tegenwoordig zijn er veel games die draaien om microtransacties en uitbreidingen om op die manier inkomsten te genereren. Denk bijvoorbeeld aan games als Fortnite en FIFA 23. Maar lange tijd was er één franchise die koning was op het gebied van extra, betaalde content en dat is The Sims. Zo zijn er maar liefst veertien grote uitbreidingen voor The Sims 4, die stuk voor stuk 39,99 euro bij lancering kosten. En dan moet je eerst nog de base game kopen.
Voor The Sims 5 - dat officieel nog te boek staat als Project Rene - gaan ontwikkelaar Maxis Studios en EA alleen voor een andere strategie. Eerder leek het er al op dat de game gratis zou worden door een vacature, maar Lyndsay Pearson van Maxis heeft het nu officieel bekendgemaakt in een behind-the-scenes video.

“Het is onze bedoeling dat Project Rene free-to-download is. Dat betekent dat wanneer het klaar is en volledig open voor onze spelers, je in staat zult zijn om mee te doen en Project Rene te spelen en te verkennen zonder abonnement, zonder aankoop van het basisspel of energy mechanics.”

Vrienden uitnodigen in je huis

Die andere aanpak komt ook door de nieuwe filosofie voor de game. Waar de vorige Sims games allemaal gericht waren op singleplayer, wordt Project Rene een titel waarin je ook je vrienden kan uitnodigen om je creaties aan te laten zien.
Om dat proces zo toegankelijk mogelijk te maken, is het dus niet nodig om eerst een game te moeten kopen of een abonnement. Spelers kunnen zonder problemen hun vrienden uitnodigen in de game, die op hun beurt zelf aan de slag kunnen gaan.