‘Opvallende Pokémon game bijna klaar voor release’

News
vrijdag, 23 september 2022 om 14:00
pexels mentatdgt 1049622f1645719289
Pokémon games lijken soms aan de lopende band uit te komen. Ze zijn bij wijze van spreke nog niet aangekondigd of ze liggen al in de winkel. Daar is één vreemde uitzondering op, maar het lijkt alsof ook die game binnenkort een release krijgt.
Pokémon-fans kunnen dit najaar gaan genieten van Pokémon Scarlet & Violet, die de negende generatie van Pokémon-games inluiden. Maar er zijn ook veel spin-offs in de franchise, zoals Detective Pikachu. Het lijkt erop dat het vervolg op deze game bijna klaar is.
De eerste game verscheen in het Westen in 2018, waarna er in 2019 een redelijk succesvolle film volgde. In dat jaar kondigde The Pokémon Company aan dat er een tweede game werd gemaakt voor Switch. Maar daarna leek deze game van de aardbodem te verdwijnen.
Maar programmeur Jonathan Murphy, die werkt voor Pokémon mede-eigenaar Creatures, heeft een update over de game. Op zijn LinkedIn-pagina geeft hij aan recent te hebben gewerkt aan twee games. Eén daarvan omschrijft hij als een onaangekondigd project, terwijl hij Detective Pikachu 2 noemt als game waarvan de release nadert.

Wanneer is de release van Detective Pikachu 2?

Dat Detective Pikachu 2 bijna klaar is voor release wil natuurlijk niet zeggen dat de game volgende maand ineens in de winkel ligt. Het lijkt alleen niet onredelijk dat hij op de planning staat voor 2023. In ieder geval is het eerst nog tijd voor Pokémon Scarlet & Violet.