Better Call Saul-maker komt met nieuwe serie en neemt bekende acteur mee

News
vrijdag, 23 september 2022 om 14:30
better call saul 1f1663934207
Na het succes van Breaking Bad en Better Call Saul gaat Vince Gilligan nu aan de slag met een nieuwe serie voor Apple. De hoofdrol zal vertolkt worden door een bekende acteur, die we ook al zagen in Better Call Saul.
Eén van de meest gewilde namen voor televisie momenteel is Vince Gilligan. Uit zijn brein zijn namelijk de avonturen van Walter White en Jesse Pinkman gekomen uit het zeer succesvolle Breaking Bad.
Die show leek bijna niet te overtreffen, maar toch kwam Gilligan een paar jaar later met een prequel in de vorm van Better Call Saul. De serie heeft eerder dit jaar het laatste seizoen gekregen en is volgen velen even goed als Breaking Bad en misschien nog wel beter.
Nu mag Vince Gilligan laten zien of hij nog een derde succesvolle serie kan maken. De schrijver en producent is namelijk ingehuurd door Apple om een show voor Apple TV+ te maken, de streamingdienst van het bedrijf. Dat meldt Deadline.
De nieuwe serie van Gilligan wordt volgens de publicatie een ‘gemengd en meer geaard genre drama’. De show zal daarnaast ‘meer overeenkomsten hebben met The Twilight Zone dan met Breaking Bad en Better Call Saul’.

Bekende acteur voor de nieuwe serie

Wel krijgt de nog naamloze serie in ieder geval één overeenkomst met Better Call Saul. De hoofdrol zal namelijk gespeeld worden door Rhea Seehorn, de actrice die de rol van advocaat Kim Wexler speelde in BCS.
Apple heeft daarnaast direct vertrouwen geuit aan Gilligan. Volgens Deadline heeft het bedrijf namelijk meteen twee seizoenen ingekocht. Fans hoeven dus in ieder geval niet te vrezen dat de serie na één seizoen in de prullenbak wordt gegooid.