Top 5 beste PS4 games in 2024 om naar uit te kijken

Article
zondag, 21 januari 2024 om 9:00
image 2024 01 18 123629643f1705678942
De PS4 wordt soms vergeten onder de gloednieuwe game PC's en hoogstandjes zoals de PlayStation 5 en Xbox Series S/X. Toch komen er een paar mooie games dit jaar uit voor de PlayStation 4. In dit artikel behandelen we er vier.

Persona 3: Reload

In 2006 kwam het spel Persona 3 uit voor de PlayStation 2. De game is van de grond af weer opnieuw gemaakt en dient als een verbeterde versie voor de PlayStation 4. Reload zal ongeveer de grootte van Persona 5 hebben en krijgt allemaal nieuwe side-quests en verbeterde animaties. In februari dit jaar komt hij uit voor de PS4.
Zo is het hele esthetische plaatje van de game vernieuwd: Nieuwe UI, nieuwe designs en ga zo maar door. Ook is er nieuwe muziek en kan je nu op de minimap aflezen waar je je bevindt. Ook de cutscenes zien er nu aantrekkelijker uit. Verder heeft de game nieuwe gevechtselementen: cutscenes voor ‘finishers’, aangepaste uitrustingen voor alles S.E.E.S. rekruten en een verbeterde framesnelheid (60fps). Dan zijn er nog nieuwe personages toegevoegd, nieuwe persona's spreuken, handmatige selectie van kaarten tijdens Shuffle Times, een volledige heropname van de Japanse nasynchronisatie, nieuwe Engelstalige cast en ga zo maar door.
Tot slot heeft het verhaal een upgrade gekregen. Zo hebben bepaalde personages nu Link Episodes (soort side quests), zijn er nieuwe activiteiten zoals quizzes en is er meer diepgang gecreëerd in de personages en het verhaal.
Al met al belooft Persona 3: Reload de beste comeback op de PlayStation 4 te zijn!
like a dragon infinite wealthf1686505439

Like a Dragon: Infinite Wealth

De game Like a Dragon: Infinite Wealth is een vervolg op Yakuza: Like a Dragon. De game biedt een open map ervaring. In "Like a Dragon: Infinite Wealth" zijn Ichiban Kasuga en Kazuma Kiryu de twee hoofdrolspelers. Kasuga speelt overduidelijk de hoofdrol maar wordt ondersteund door Kiryu.
Ichiban Kasuga wordt van zijn werk ontslagen omdat via een VTuber stream zijn criminele verleden blootgelegd wordt. Hij verliest al zijn hoop en dreigt terug te vallen naar zijn oude verleden in de criminaliteit. Wanneer hij hoort dat zijn echte moeder, die hij al heel lang niet heeft gezien, gezien is op Honolulu, Hawaii. Daarom besluit het hoofdpersonage daarheen te gaan om met haar verenigd te worden.

Wanneer Ichiban volledig wordt beroofd van zijn bezittingen na zijn aankomst wordt hij gedwongen om weer helemaal onderaan te beginnen. Hij moet weer manieren vinden om geld te verdienen en in leven te blijven. Dit gebeurt terwijl hij ook nog zijn moeder moet zien te vinden voordat criminele syndicaten haar opsporen. Samen met Kiryu, die voor hem naar Honolulu is afgereisd, proberen ze erachter te komen wat er in het verleden van Kasuga gebeurd is. Ondertussen moeten ze oppassen om niet ontdekt te worden op Honolulu, wat nog flink lastig is.
Infinite Wealth is een RPG en gevechtsspel waarbij je met vier karakters een groot assortiment aan vijanden kort en klein kan meppen. Waar je bij de vorige game afhankelijk was van de pathfinding van AI, mag je in dit vervolg zelf bepalen vanuit welke positie je karakter een bepaalde aanval verklaart.
little nightmares 2 komt uit de schaduw tijdens gamescom 153666

Little Nightmares 3

Na een succesvol deel één en twee komt Supermassive Games met een deel drie van de populaire horror-puzzel game. In dit derde deel volg je Low & Alone in een avontuur dat hun weg uit Nowhere zoekt. Ze zitten vast in The Spiral en moeten samenwerken om hun weg uit te zoeken. Voor de eerste keer in de franchise kan je samen met een vriend in co-op elkaar helpen (of dwarszitten) in Little Nightmares. Dit jaar kan je het spel voor de PC, PS5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch, PS4 en Xbox One oppakken.
We weten nog erg weinig over de derde set van de serie. We moeten het voorlopig nog doen met een trailer en wat losse informatie. Het spel hangt erg af van zijn verhaal, maar helaas weten we daar dus nog erg weinig van. We hopen meer bericht te kunnen doen wanneer we dichter bij de releasedatum komen. We weten wel dat Low & Alone twee compleet andere personages zijn met een unieke set aan wapens en mogelijkheden, iets wat je misschien kan vergelijken met It Takes Two.
Twee maanden geleden is er een gameplay trailer vrijgegeven die iets meer informatie biedt rondom de game. In de achttien minuten lange video is te zien hoe de Low & Alone samenwerken en op elkaar inspelen. Grafisch ziet de game er in ieder geval enorm goed uit!
screenshot 2024 01 18 124217f1705578171

The Outlast Trials

Dit derde vervolg in The Outlast series, ontwikkeld door Red Barrels, is een ‘first-person psychological survival horror video game’. Het spel krijgt een co-op functie voor cross-platform waardoor je tot vier vrienden kan gamen. Uiteraard kan je ook proberen in je eentje Outlast Trials spelen. De game bevat allerlei verschillende ‘trials’ die eigenlijk dienen als ‘missies’. Na het voltooien van elke trial kom je een stukje verder in het verhaal.
Trials speelt zich af in hetzelfde universum als de twee voorgangers in de Outlast serie. Het vindt plaats tijdens de Cold War in 1959. Als gamer neem je de rol in van een Reagent, ofwel een test subject. Door middel van trials word je mentaal getest door het bedrijf dat jou ‘getraind’ heeft. In een groot warenhuis vinden deze missies plaats. Na het voltooien van een missie keer je terug naar de slaapplekken.
Daag jezelf uit en kijk of je dit jaar alle trials kan voltooien, samen of met vrienden.
telltales wolf among us season 2 delayed to 2019 9tekf1639396642

The Wolf Among Us 2

Oorspronkelijk hadden we in 2023 al onze handen kunnen krijgen aan The Wolf Among Us 2. Vanwege een strategische aanpassing door de ontwikkelaars is dit uitgesteld tot dit jaar. Wat krijgen we daarvoor terug? De game maakt gebruik van de Unreal Engine 5 in plaats van 4. In The Wolf Among Us bepaal je zelf de afloop van je eigen verhaal. Dit wordt neergezet als een adventure game en lijkt vermoedelijk een beetje op Minecraft: Story Mode. De game komt uit op: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Xbox Series X en Series S, Mac operating systems.
De game pakt het verhaal zes maanden na de gebeurtenissen in deel 1 op. Er is nog heel veel onbekend rondom het verhaal en hoe het afspeelt. Wel weten we dat de game vijf episodes zal hebben, maar wat zich in de afleveringen bevindt is nog onbekend.

Populair Nieuws