Pakt Max Verstappen opnieuw een prestigieuze prijs?

News
maandag, 12 december 2022 om 9:30
max verstappen podium f1 gp spanjef1653478773
Vorig jaar wist Max Verstappen niet alleen de titel te winnen in de Formule 1, hij werd ook uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. Kan hij dit jaar opnieuw de prestigieuze prijs pakken?
Waar het Formule 1-seizoen vorig jaar nagelbijtend spannend was tot de laatste bocht, was de spanning er dit jaar al uit na de zomerstop. Tijdens de Grand Prix van België wist Max Verstappen met zoveel overmacht te winnen, dat het duidelijk was dat Ferrari niet meer terug zou kunnen komen in de overige races.
He was in 2022 overduidelijk dat Verstappen de beste coureur is in de koningsklasse van de motorsport en het is dan ook niet zo vreemd dat hij weer is genomineerd voor Sportman van het Jaar. Dat heeft de NOS bekendgemaakt.

Flinke concurrentie voor Verstappen

Verstappen krijgt dit jaar concurrentie van schaatser Thomas Krol, die goud wist te winnen op de 1000 meter en zilver op de 1500 meter tijdens de Olympische Spelen in Peking. Daarnaast werd hij ook nog eens uitgeroepen tot wereldkampioen sprint.
De andere genomineerde is Harry Lavreysen. De baanwielrenner wist tijdens het WK goud te winnen op de keirin én tijdens de sprint en op het EK pakte hij ook nog eens goud tijdens de teamsprint. Geduchte concurrenten dus voor Verstappen dit jaar.
De nominaties voor Sportvrouw van het Jaar zijn uitgegaan naar schaatser Irene Schouten, shorttracker Suzanne Schulting en wielrenner Annemiek van Vleuten. De winnaars worden op 21 december bekendgemaakt tijdens het Sportgala 2022.