‘PSVR 2 showcase in aantocht’

News
maandag, 04 april 2022 om 16:30
8fd9c404e81dd1f0929b574b7689c9ae0fdaf5d4 scaled1f1671791995
Het lijkt erop dat PlayStation VR2 binnenkort misschien groots uit de doeken wordt gedaan. Er is onlangs een promotie e-mail verstuurd. Verschillende analisten zien een verband dat wijst op een naderende showcase voor PS VR2.
In het afgelopen weekend hebben veel mensen een email ontvangen met het onderwerp ‘Maak kennis met PlayStation VR2’. Helaas was er geen nieuwe informatie te lezen over de VR-headset voor de PS5. Toch denkt men dat we wel binnkort nieuwe informatie zouden kunnen krijgen.
Journalist en insider Tom Henderson herinnert ons er namelijk aan dat een vergelijkbare email over de PS5 verzonden werd vlak voordat deze volledig uit de doeken werd gedaan. Vandaar dat hij denkt dat er binnenkort misschien een showcase komt over PS VR2. Dat zou bovendien ook kloppen met wat Jeff Grubb en Greg Miller over een dergelijke showcase gehoord hebben.
Sony heeft nog niets bevestigd, maar een e-mail als deze wordt meestal niet zomaar de wereld ingestuurd. Bovendien was PlayStation VR2 onlangs speelbaar op GDC. Dat wijst erop dat de headset in ieder geval bijna klaar is om op de markt te komen.

Wat brengt PlayStation VR2?

Eerder dit jaar onthulde Sony na lange speculatie officieel specs voor PS VR2. De Headset krijgt een 4K HDR OLED-scherm en nieuwe controllers die qua functies de DualSense achterna gaan. Ook heeft deze headset ingebouwde camera’s, zodat je die niet meer los in je kamer hoeft op te stellen.
Het is nog onbekend waneer de headset lanceert. Ook de prijs is nog een mysterie. Wel weten we dat Guerrilla een game maakt voor de headset in de vorm van Horizon Call of the Mountain.