PlayStation Store stopt stilletjes met filmverkoop

News
woensdag, 03 maart 2021 om 10:00
playstation storef1608624009
Sony heeft via de PlayStation Blog bekendgemaakt dat de verkoop van films en series via de PlayStation Store gestopt wordt. Per 31 augustus 2021 is het niet meer mogelijk om films en series aan te schaffen via de PSN Store. Ook de mogelijkheid om te huren is dan niet meer mogelijk.
Vanessa Lee, hoofd van videozaken bij Sony Interactive Entertainment maakt het nieuws bekend in een blogpost. Hierin stelt ze dat de reden voor het stoppen met de verkoop en verhuur van films en series via de PlayStation Store niet meer past bij het gedrag van consumenten. Over de jaren is de focus steeds meer komen te liggen op het nemen van abonnementen om series en films te kijken. Daarom ziet Sony geen waarde meer in het aanbieden van films en series via de PSN Store.
Wel blijven aankopen via de PSN Store beschikbaar via on-demand. Kijkers kunnen hun aankopen via de PlayStation 4, PlayStation 5 en mobiele apparaten gewoon blijven bekijken. Na 31 augustus 2021 kunnen alleen geen nieuwe films en series meer gekocht worden.
dualsense ps5f1603819788

PlayStation Store schrapt opnieuw functies

Het is de tweede keer in korte tijd dat Sony besluit om functies van de PlayStation Store op te doeken. In oktober werd de Store namelijk wegens de lancering van de PlayStation 5 op z'n kop gezet. Een gloednieuw design verscheen, maar sommige functies kwamen niet door de transitie.
Zo kunnen gamers in de nieuwe store geen oude PS3, PSP en PS Vita games kopen tenzij je dit via het systeem zelf doet. De internetbrowser heeft de functie compleet geschrapt.

Populair Nieuws