De PlayStation Store gaat games anders sorteren

News
dinsdag, 16 augustus 2022 om 17:30
playstation storef1608624009
Wie de laatste tijd in de PlayStation Store is geweest heeft misschien een opvallende trend gezien. De store werd overspoeld door games die nauwelijks games te noemen waren en vooral met een zeer korte speelduur Platinum Trophies uitdeelden. Door anders te sorteren gaat Sony daar wat aan doen.
De laatste tijd was het maar moeilijk om recente games te vinden in de PlayStation Store. Er verschenen namelijk zoveel kleine ‘games’ om snelle Trophies mee te verdienen, dat games die wat meer om het lijf hadden bijna niet meer zichtbaar waren in de sectie voor nieuwe games. Veel gebruikers klaagden daar dan ook over op verschillende fora, zoals NeoGAF.
Maar gebruikers van dat forum hebben gemerkt dat Sony stilletjes iets heeft veranderd. De nieuwe games-sectie wordt namelijk anders gesorteerd. In plaats van dat er van nieuw naar oud wordt gesorteerd, staan nu de meest verkochte games bovenaan. Gebruikers hoeven dus niet meer door enorme hoeveelheden games zonder inhoud te scrollen voor ze bij een goede game terechtkomen.

Nog steeds kritiek op PlayStation Store

Het is een vrij makkelijke oplossing. De optie om de games op populariteit te sorteren bestond namelijk al lang. Hij is nu alleen als standaard ingesteld, wat volgens sommige gebruikers geen adequate oplossing is.
Want hoewel je nu geen goedkope software voor makkelijke trophies meer bovenaan ziet, is het niet voor alle games bevorderlijk om de store op populariteit te sorteren. Nieuwe games waar nog weinig aandacht voor is worden alsnog bedolven onder andere titels. Veel gebruikers willen dan ook dat Sony strengere kwaliteitscontrole gaat hanteren en games voor makkelijke Trophies daadwerkelijk gaat weren uit de store.

Populair Nieuws