Johnny Depp maakt een nieuwe film over Modigliani

News
dinsdag, 16 augustus 2022 om 18:00
johnny depp gellert grindelwald fantastic beasts the crimes of grindelwald phpqoiu6j 0f1660636323
Johnny Depp is weer terug na alle drama rondom Amber Heard. Deze keer kruipt Depp niet in de rol van acteur, maar juist die van regisseur. Depp heeft na 25 jaar namelijk weer een regieklus te pakken met een film over de Italiaanse schilder Amedeo Modigliani.
Johnny Depp gaat dus de film regisseren over de Italiaanse schilder Amedeo Modigliani, de schilder die leefde van 1884 tot 1920. Dat vertelde Depp zelf aan The Hollywood Reporter. De co-producers van de film zijn ook al bekend, namelijk Al Pacino en Barry Navidi.
Al Pacino ken je wellicht van zijn werk in The Godfather of van House of Gucci. Al Pacino is geen kleine naam en het zal Depp vast goed doen om deze veteraan naast hem te hebben.
Barry Navidi ken je mogelijk als de producer die heeft gewerkt met hele grote namen waaronder eerder al Johnny Depp en Marlon Brando. De films die hij eerder produceerde zijn iets minder bekend maar daarom niet minder indrukwekkend. Dat zijn namelijk The Merchant of Venice, Wilde Salomé en Salomé waar hij producer voor was en een paar ander films waar hij al naast Al Pacino aan het werk was.
Depp zelf zegt dat hij het een eer vindt om aan deze film te mogen werken. Dit is dan ook de eerste film die hij regisseert sinds 1997.

Wie en wat is Modigliani?

De nieuwe film over Modigliani wordt gebaseerd op het toneelstuk van Dennis McIntyre en wordt herschreven voor het witte doek door Jerzy en Mary Kromolowski. De film gaat het verhaal vertellen van de schilder en beeldhouwer in Parijs 1916. Modigliani voelde zichzelf een financiële en artistieke mislukking tot er in 48 uur een gigantische ommekeer gebeurde in zijn leven waardoor hij nu nog bekend is. The Hollywood Reporter denkt dat de film gaat beginnen met schieten in Europa in de lente van 2023. De cast moet nog onthuld worden.